Det var den 20 februari tidigare i år som en ung kvinna hittades död i sin lägenhet på ett LSS-boende i Vetlanda. Kvinnans syster hittades på samma plats svårt skadad. De hade båda blivit attackerade med kniv.

En granne till kvinnan anhölls kort efter attacken misstänkt för mord och försök till mord. Mannen, som är i 25-årsåldern, häktades senare på sannolika skäl – den högre misstankegraden. Han har erkänt att han tagit livet av kvinnan samt skadat hennes syster.

En kvinna mördades och hennes syster skadades svårt när de attackerades på ett LSS-boende i Vetlanda i februari i år. I dag väcks åtal mot en man i 25-årsåldern.
Foto: Janne Wrangberth

Den bakomliggande orsaken till mordet ska ha varit ett grannbråk och anhöriga har berättat att kvinnan var väldigt rädd för mannen, som även misstänks för olaga hot efter att ha hotat en i personalen med kniv i samband med mordtillfället.

Den misstänkte har varit frihetsberövad i cirka tre månader och i dag, tisdag, väcks åtal mot honom.

Klockan 11.45 i dag höll Åklagarmyndigheten en pressträff, med anledningen åtalet, där vi närvarade. Direkt efter träffens slut sände vi direkt från polishuset i Jönköping.

Annons

FOTNOT: Se reprisen av vår sändning och hör vad åklagarna säger om det så kallade LSS-mordet.

Relaterat: Åtal väckt för mord och mordförsök
Relaterat: Så säger advokaten om bråket som fick hans klient att döda en kvinna