Matchen var jämn i den första halveken. Hemmalaget hade mer boll än Athletic men de riktigt farliga målchanserna saknades från båda hållen. J–Södras nyförvärv Dzenis Kozica hade halvlekens hetaste målchans när han fick ett fint läge i straffområdet, men lyfte bollen över.

I den andra halvleken startade J–Södra klart bäst, men AFC jobbade sig in i matchen igen och satte 0–1 med 79 minuter spelade. Efter gästernas ledningsmål tryckte J–Södra på, men Athletic spelade ett lugnt och kontrollerat försvarsspel och kunde vinna med 1–0.

— Vi lyckades inte lösa upp deras försvarsspel riktigt och det är några bitar i vårt spel som inte har fallit på plats än. Klart det är tufft att förlora säsongens första tävlingsmatch men vi kan inte haka upp oss på vår insats idag utan måste blicka framåt direkt, säger Jimmy Thelin.

På söndag väntar nästa match i Svenska Cupen när Östersund gästar gröntröjorna.

— Det är bara att fokusera på den matchen nu och börja förbereda oss. Det känns väldigt roligt att vara igång i alla fall.

Fotnot: JP.se livesände matchen. Du kan se reprisen här under, samt highlights överst på sidan. Är du appläsare? Se reprisen här!