LÄS MER: "Ingen Rexhepi i J-Södra"

Redan i går skrev JP att MFF-spelaren Pawel Cibicki är klar för J-Södra . Klockan 15 i dag presenterades den 22-åriga Malmötalangen som både kan spela på yttermittfältet och i anfallet.

— Jag har haft ett bra snack med Christer Persson och Jimmy Thelin. Jönköping vill spela fotboll och det tycker jag passar mig bra. Jag tror att jag kan tillföra mycket, säger Cibicki.

När togs den första kontakten?

— Det var för cirka två veckor sedan. Jag sa direkt att om det ska bli någon utlåning så är det J-Södra som gäller, säger Pawel som berättar att flera klubbar har varit intresserade.

— Jag har haft konkreta förslag från Polen. Men jag vill utvecklas och jag tror att Jönköping passar mig bäst. Här vågar man spelar fotboll. Jag gillar kombinations- och djupledsspel.

Cibicki kommer från en av de stora klubbarna i allsvenskan till en av de mindre.

— Den kommer nog märkas lite skillnad, fansen till exempel. Det är lite större i Malmö kanske. Men det är fotbollen som gäller. Så det blir nog inte så mycket skillnad på det sättet, säger Cibicki som har fått sparsamt med speltid i allsvenskan.

— Jag tänkte inför detta året: Får jag inte speltid i Malmö måste jag bli utlånad. Sen är det så klart upp till mig.

Scoutingansavige Christer Persson är nöjd med sin värvning.

— Han är en smart fotbollsspelare som är en duktig avslutare. Vi ser fram emot att jobba med Pawel, säger Persson som nu ser den offensiva delen av laget som komplett.

— Tittar man på truppen nu är det väl andra positioner än de offensiva vi tittar på.