I appen: Här ser du intervjun med ”PW”

HV inledde optimistiskt under de första minuterna, kanske mest beroende på att Linköping inte var riktigt vaket i början och slarvade en hel del i egen zon.

Men hemmalaget vaknade så småningom och då fick HV problem i egen zon.

 

LHC vann kampen framför kassen och Jakob Lilja gjorde 1–0 då han kastade sig fram och vispade in pucken bakom en överspelad Fredrik Pettersson-Wentzel.

HV kom i ströanfall, hade bästa läget när Martin Thörnberg och Oscar Sundh kom i två mot ett-läge men det blev en passning för mycket.

Annons

Istället kom 2–0 i första periodens sista minut. LHC vann åter igen närkamperna i HV:s försvarszon och fick fram pucken till Rhett Rakhshani som nöp till direkt och hittade luckan vid Pettersson-Wentzels högra stolpe.

Linköping hade kommandot även i andra perioden, bland annat tack vare ett par power play. I det andra av dessa numerära överlägen tappade HV bort Andrew Gordon, som helt omarkerad i slottet kunde skjuta 3–0.

HV hade förvisso sina lägen men när de var som bäst var siktet som sämst inställt.

HV gjorde ett försök att krypa närmare i målprotokollet i tredje perioden men fick ingen utdelning. Linköping hade för övrigt minst lika många klara chanser som gästerna och en av dessa utnyttjade Jens Jakobs då han tämligen oattackerad fick åka runt kassen och placera in 4–0.

HV fick ett tröstmål. Oscar Sundh styrde in 4–1 fyra sekunder in i lagets första power play för kvällen.

Men mer än så blev det inte. LHC och Garrett Roe hann med ett 5–1-mål också och de klara siffrorna betyder att HV nu är tia i SHL-tabellen då en omgång återstår (Skellefteå borta). Den där hemmaplansfördelen i åttondelsfinalen som HV jagat blir allt mer avlägsen.

LÄS MER: ”Inget talar för HV”