Jönköpings-Posten

Annons

Livligt på medborgardialogen i Åker

Livligt på medborgardialogen i Åker

Det blev fullsatt när kommunen kallade till medborgardialog i Åkers skola på tisdagskvällen, den första i en serie dialoger. Diskussionen blev livlig, särskilt om skolan, men också om möjligheterna att få Åker – som till ytan är kommunens största del – att växa.
– Jag tycker det vore bättre att bygga runt de existerande byarna, sade Ola Hugosson som engagerad i Hembygdsföreningen.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Sveriges största konferens för jämställdhet till Jönköping – räknar med tusen deltagare

I början av februari nästa år står Jönköping som värd för Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens där bland annat Jönköpingsbördiga Dona Hariri och Sveriges jämställdhetsminister Åsa Lindhagen medverkar.
JP har listat tre höjdpunkter i programmet och de fem bästa tipsen för de företag och organisationer som vill lyckas med sitt jämställdhetsarbete.

Hurula låter miserabel och arg – tack och lov för det

I februari blev han prisad för årets rock på Grammisgalan.
Punkpopikonen Robert Hurula har blivit rosad i stort sett över hela riket. Ja, jag kan inte erinra mig om att ha sett något ris kring Hurula, förutom att det kan vara väl korta liveset.

Alldeles, alldeles underbart med Bob Hund

Bob Hund har varit ett av Sveriges bästa liveband sedan mitten av 90-talet. Med charm, energi, träffsäkra texter och ren galenskap har de underhållit oss år efter år.

Polis larmades till Råslätt – en person gripen

Polis larmades till Råslätts centrum natten mot söndagen. På plats kunde en man i 25-årsåldern grips misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott.

"Jag är värd ett liv i lyx"

Mordförsök i centrala Gislaved – en person vårdas för allvarliga skador

Ett grovt våldsbrott inträffade i centrala Gislaved sent under lördagskvällen.
En person fick allvarliga skador – men i nuläget finns ingen gripen gärningsman. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

5 bilderböcker om pappor

Hur skildras pappor i nya bilderböcker? Här är fem nya barnböcker om papparollen.

”Jag tror inte att folk riktigt fattar”

Hemma på gården i Sandhem är han herre över tomtar och troll, älvor och skogsfruar. På en stor del av den tid som blir över är han kommunpolitiker. Och det i en kommun som står inför så svåra beslut att han inte vet om han, familjen och verksamheten kommer att palla för trycket. Mullsjö är en mycket liten kommun där sak och person lätt blir samma sak.
– Jag har aldrig varit rädd rent fysiskt men för ett tag sedan blev det lite mer än jag är van vid, säger Lars Kyrkeryd (M).
Artikel 2 av 9
Sveriges största konferens för jämställdhet till Jönköping – räknar med tusen deltagare
Tillbaka till startsidan