HV71–Djurgården 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

Målen: 1–0 Sebastian Wännström (Victor Ejdsell, Lawrence Pilut), 1–1 Jonathan Davidsson (Axel Jonsson-Fjällby, Lukas Vejdemo), 2–1 Pierre Engvall, 2–2 Andreas Engqvist (Jesper Pettersson, Gustav Possler), 3–2 Isac Brännström (Lawrence Pilut, Pierre Engvall), 4–2 Anton Bengtsson (Christoffer Persson).

Publik: 6 607.

Nyförvärven fick nätkänning:

Det första intrycket avgör allt. Ungefär så brukar man ju säga. Och det där stämmer nog i mångt och mycket. En bra start, något att bygga vidare på, är ju så klart inte helt fel att få.

Framför allt i en sport som ishockey där man räknar mål och poäng och ofta bedömer spelarens värde utefter det.

HV-nyförvärven Sebastian Wännström och Pierre Engvall fick en kanonstart i HV-tröjan när SHL drog igång på lördagseftermiddagen. Wännström gjorde 1–0-målet i powerplay i den första perioden och Engvall satte snyggt dit 2–1 i slutet av den andra. Engvall var alert och snodde helt enkelt pucken av en djurgårdare som stod och sov. Avslutet med backhand höll högsta klass. SMACK, sa det bakom Joacim Eriksson i bortalagets kasse.

Annons

Att en sådan som Wännström fick näta tror jag var mycket viktigt, han är en spelare som ska kunna producera framåt i SHL.

Ynglingarna:

18-årige HV-backen Erik Brännström fick okej med istid (14:58) i säsongens första SHL-match och spelade mycket bra. Den Vegas-kontrakterade backen visade redan i fjol hur bra han kan vara, den här säsongen verkar han få rikligt med förtroende.

Hans ett år äldre brorsa, Isac, spelade bra han också matchen igenom och blev dessutom målskytt. Det var hans första SHL-mål.

I HV-truppen fanns också David Gustafsson med och centern fick en del istid (10:35) mot Djurgården. Gustafsson, som fick visa upp sig i A-laget redan under försäsongen, är född år 2000 och blev därmed den förste "00:an" som lirar SHL-hockey i HV-tröjan. Stort!

Tungt skadebekymmer:

Kevin Stenlund hade skadeproblem under försäsongen och klev av redan i den första perioden mot Djurgården. HV får hoppas att det inte är någon större fara med Stenlund. Han är viktig för Jönköpingslaget med sin tyngd och sitt spelsinne.

JP-femman:

5: Lawrence Pilut

4: Pierre Engvall

3: Anton Bengtsson

2: Erik Brännström

1: Isac Brännström

Matchens lirare:

HV71: Lawrence Pilut, back. Skicklig på det mesta. Stabil bakåt och produktiv framåt. Kommer att göra en bra säsong, var så säkra.

Djurgården: Jonathan Davidsson, forward. Målskytt och var involverad i en hel del.

SHL