HV71:s breda trupp har vi tjatat om gång efter annan. Men nu visar det sig hur viktigt det är att ha fint sparkapital att tillgå.

Fakta: SM-kvartsfinal 2:7

Färjestad BK–HV71 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Målskytt, FBK: John Persson.

Målskytt..

Fakta: SM-kvartsfinal 2:7

Färjestad BK–HV71 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Målskytt, FBK: John Persson.

Målskyttar, HV: Martin Thörnberg 2, Ted Brithén.

Skott totalt: 23–27 (6–10, 7–11, 10–6)

Domare: Mikael Holm och Sören Persson.

Publik: 6 102.

I den första perioden i den andra kvartsfinalmatchen borta mot Färjestad skulle David Ullström sätta in en tackling mot en motståndare, men i stället för att träffa sitt mål flög centern i stället själv in i sargen med en våldsam fart.

Han åkte snabbt av isen, som om han direkt visste att det rörde sig om en allvarlig skada. Tråkigt för Ullström och tråkigt för HV71 som nu får klara sig utan en mycket bra spelare som varvat upp ordentligt i de senaste matcherna.

I en kedja med två andra HV-produkter, Martin Thörnberg och Simon Önerud, har Ullström hittat något spännande.

Det kändes som om han nu var i riktigt gott slag efter att ha kämpat mot skador under hela säsongen och just skadeproblemen var ju anledningen till att han bröt sitt KHL-kontrakt och flyttade hem till Jönköping.

Efter matchen sa huvudtränaren Johan Lindbom att Ullström blir borta resten av säsongen på grund av ett armbrott.

Hur HV löste skadeproblemet? Man skickade in Erik Christensen som förstecenter mellan Önerud och Thörnberg. Helt sanslöst egentligen, ut med en förstecenter och så kan HV sätta in en sådan som Christensen som huserade i fjärdeformationen i början av matchen. Den bredden är det inte många lag som har!

Och så var ju Chris Abbott utanför laget den här gången också, där har Jönköpingsklubben ytterligare en bra, stark spelare att slänga in i spel.

Att en sådan som Abbott får speltid i ett slutspel tror inte jag är helt fel, han är en riktig kämpe, duktig på att teka och jag har fått intrycket av att han kan höja sig något snäpp när det verkligen gäller.

Nej, det är ingen fara på taket för HV att nu David Ullström är skadad. Det här laget har fortfarande potential att gå riktigt, riktigt långt i det här slutspelet. Men det är klart att nummer 41 kommer att saknas.

Hur var kvartsfinal två nu då? En stabil insats av HV, skulle jag vilja säga. Linus Söderström fortsatt lugn och trygg (straffräddning dessutom), försvaret hade bra koll och stängde av ytorna för Färjestad och framåt har HV ett par giftiga gubbar. Den här gången var det Martin Thörnberg som klev fram.

En mycket viktig seger för HV71 så klart, som nu har 2–0 i matcher och därmed kopplat ett rejält grepp om den här kvartsfinalserien.

SHL