— Vi hade ett möte med en konstruktiv diskussion och en diskussion som kommer att fortsätta, säger kommunalrådet Andreas Sturesson (KD).

Är det allt du har att säga?

— Det är så mycket som jag vill berätta idag, svarar Sturesson.

Samma sak med Anna Mårtensson (L).

Hon var visserligen inte med på mötet men har av sina partikollegor fått höra att det var ett bra möte och att man har enats om att inte säga mer än att dialogen fortsätter.

— Det är bättre att vi får ha en dialog i lugn och ro, säger hon.

Förra veckan blev sprickan i alliansen påtaglig efter att S och M i en gemensam presskonferens berättade att man skulle satsa på en arena på Jordbrovallen. De andra allianspolitikerna gick i taket.

Annons

Det är märkligt. Är det en allians eller inte. Man börjar faktiskt undra, sa Anna Mårtensson.

Andreas Sturesson och kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) hade ingen aning om att allianskollegan Moderaterna skulle gå samman med S i arenafrågan vilket gjorde Carin Berggren (M) arg. De ljuger, sa hon.

I en intervju i förra veckan sa Ann-Marie Nilsson att det är mycket ovanligt att ett kommunalråd, läs Carin Berggren (M), går ut och presenterar ett förslag till en stor investering innan ens alla ekonomiska utredningar är gjorda.

KD och C vill i stället utveckla Stadsparksvallen för 100 miljoner kronor för att klara spel i allsvenskan medan L vill ha ett nytt sportkomplex på Råslätt.

Mitt i all turbulens kom stadskontorets utredning som visade att en ny arena vid Jordbrovallen kommer att kosta över en halv miljard kronor.

I fredags drabbades allianspolitikerna samman i en het tv-debatt kring arenan på Jönköpings-Postens redaktion. En debatt som utmynnade i att allianspolitikerna träffades i söndags för en fortsatt dialog.

FOTNOT: Se hela debatten igen här ovan.