I helgen arrangerades trädgårds-, bo- och chokladmässa samtidigt på Elmia. Många Jönköpingsbor tog sig till någon av eller alla arrangemangen. Just chokladmässan, som även innefattar lakrits och delikatesser, är helt ny för i år. Den uppskattades inte minst av de lokala aktörerna.

– Fantastiskt bra. Jag tror att det är helheten som bidrar till det, att folk kan prova både choklad men också delikatesser som ost och prova vin, säger Christina Lööv, vd för Chokladverkstan i Bårarp.

Läs mer: Miljömedveten chokladfantast prisas

Hon sålde själv mer än väntat och fick till och med göra nya praliner under natten mellan lördag och söndag. En annan av utställarna var Christina Ekros Buckley från Gränna Choklad och Skafferi. Även hon var lycklig över att chokladfestivalen hölls i Jönköping.

– Fantastiskt, det har varit över förväntan, säger hon och berättat att folk kommit i ett fram till chokladståndet.

Familj på godisjakt

Hristo Uygul, ägare till Godishuset i Jönköping, var på plats. Han och familjen brukar besöka choklad, lakrits och delikatessmässorna i andra städer.

– Äntligen kommer den hit, jag brukar titta efter nyheter och har redan hittat några, säger han.

Annons

– Lakrits är väldigt populärt just nu, berättar hans fru Rumi Uygul.

Arrangören nöjd

Utställaren hade räknat med 15 000 besökare och det var uppnått redan under lördagen.

– Det har varit ett väldigt positivt mottagande från Jönköpingsborna. Särskilt de provningar och föreläsningar som arrangerats har varit väldigt uppskattade, säger Stefan Adolfsson, arrangör.