Det konstaterar hon och klappar om 6-åriga stoet Falita J.W.B. efter första kvaltävlingen. Det blev fyra fel och hon var nöjd med hästen som kvalat hit via final i Falsterbo tidigare i år.

— Jag får vara nöjd. Hon är lite grön, har bara tävlat inomhus en gång tidigare så det är svårt att veta hur de reagerar, men hon tog det bra.

Annons

Klasserna på Elmia har samlat de bästa unga hästarna i landet och rids i två kval. Här var 28 ekipage felfria och då 20 går till lördagens final kan det bli tufft att ta sig dit, tror Emelie.

— Men vi ska rida andra klassen också så får vi se hur långt det räcker, det här ger bra rutin, säger Emelie von Essen som till vardags tävlar för Vaggeryd-Skillingaryd.

Bättre utgångsläge fick Frida Hedström, Jönköpings FK som gick felfritt med sin häst Challenge i samma klass och det gjorde också Jens Wickström på Sir Liberty. Wickström visade också bra form med felfria rundor i både grund- och omhoppning i 7-årsklassen med Glimra JPD, ett resultat som gav honom andraplaceringen för dagen.

Även 5-åringarna var i gång under Elmias första tävlingsdag. Bland 37 felfria ekipage återfanns Fredrik Höglund med båda sina hästar Gylena och Falcon. Felfri var även Evelina Höglund på Chapman och båda tävlar för JFK.

På dressyrbanan inledde Mikaela Alderin-Danielsson och Saga N med 74.4 procent i klassen för 5-åriga hästar och landade i mitten av resultatlistan.