Katrin Berndt är en youtubestjärna med över 300 000 prenumeranter och 29 miljoner visningar. I helgen var hon med och spelade in en musikvideo för det lokala rockbandet Ambage. Hur de sammankopplades är rätt enkelt.

— Matthas Berndt som är med i bandet, men inte med här just nu är min bror. Så det är släktband, säger Katrin och skrattar.

För Katrin är det inte första gången som hon medverkar i något sådant här projekt.

Annons

— Det är annat än det jag gör till vardags, men jag har varit med i några andra produktioner tidigare. Inget som liknar det här dock. Det är kul, det är alltid roligt att vara den som är bara framför kameran. När jag jobbar med mitt så är jag även bakom kameran och då är det mycket mer ansvar, säger Katrin som även fotar en hel del band.

Själva videorna görs med Hannes Hollender och hans produktionsassistent Amanda Månsson.

— Hannes och vi har ju känt varandra väldigt länge och vi gjorde vår förra musikvideo ihop, säger Alfred Rahm.

— Sedan började vi fila på nya idéer. Vi kände att rollen vi tänkte på skulle passa med Katrin. Det är en kille som ska vara med också, Hampus Ströberg, och de två ska bo i ett hus. Jag kan inte avslöja för mycket, men någon kommer att fly och någon kommer att leta efter den andra, säger Jacob Gustafsson hemlighetsfullt.

Själva inspelningarna höll på under hela helgen och sedan blir det någon helg till där bandets delar i videon ska spelas in.

Ambage består av Joakim Karlsson Bäckmark (sång), Jacob Gustafsson (trummor), Alfred Rahm (gitarr), Matthias Berndt (gitarr), Alexander Johannesson (gitarr) och Anton Lööf (bas). De har spelat tillsammans ett tag, men började mer ordentligt under förra året. i vintras kom debut-ep:n"Contours".

Videorna är tänkt att de ska släppas någon gång runt oktober.

Läs mer: Ambage släpper melodisk indierock