Vad är Afterwork för dig Hans Ludvigsson?

— Det kan vara två saker egentligen. Antingen sitter jag och spelar gitarr och underhåller folk eller så sitter jag själv och njuter av en öl och tänker att "nu är det fredag".

Hur laddar du själv helst inför helgen?

— Det är nog lite beroende på saker. I och med att jag jobbar borta i veckorna kan det vara skönt att lägga sig på soffan och inte göra något. Men jag går gärna ut och lyssnar lite på bra afterwork-musik och pratar med trevligt folk. Men jag blir inte sen, jag är verkligen afterwork-person på det sättet. Jag går hem efter ett tag och lagar något gott att äta.

Vilken låt är den perfekta fredagslåten?

Annons

— Den bästa fredagslåten är den som gör mig glad. Jag säger något lite otippat som Thin Lizzys "Dancing in the moonlight", det funkar att lyssna på en fredag. Det är ett gött sväng i låten.

Du förknippas ju starkt med Springsteen i dessa trakter, vad är det som är Springsteens storhet?

— Han har två storheter, det ena är hans låtskrivande - han är en förbaskat duktig låtskrivare. Det andra är att han är en av de bästa liveakterna genom tiderna. Jag kan tycka att om han inte hade hållit sin styrka som liveartist så hade han fått det svårare. Hans mest legendariska låtar är ändå över 30 år.

Ska du själv gå på någon av konserterna i Göteborg?

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Afterwork med Håkan Eng sänds på våra sajter fredagar 16.30. Huvudartist är ..

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Afterwork med Håkan Eng sänds på våra sajter fredagar 16.30. Huvudartist är denna gång Hans "Ludde" Ludvigsson.

Var? Programmet sänds från Harrys i Jönköping 11/3. Gratis inträde för livepubliken. Under våren turnerar programkonceptet runt mellan olika krogar i Småland och Skaraborg. Artister som är bokade i dagsläget är Fredrik Boltes, Thomas Lundell, Martin Almgren Mårten Andersson, Jamie Meyer och Magnus Carlsson.

Mer? Du kan önska låtar genom att instagramma oss med #awmedeng tillsammans med en bild från din after work, antingen du står i vår publik eller finns på en helt annan krog. Vi kan komma att publicera bilderna i direktsändning. OBS! Du måste ha en öppen instagramprofil.

— Ja, det ska jag nog. Det blir nog den senare konserten som släpptes i juli. Jag har sett honom en del, jag håller inte räkningen, men det blir nog ett tiotal gånger. Jag är inte riktigt som de rejäla nördarna som är uppe i sitt 100-tal konserter.

Ludde är aktuell med skivan "Forever more" där han för första gången har gett ut något på svenska.