SSMK-duon slutade på fjärde plats i helgens tävling och med det säkrade de också en sjätteplats sin debutsäsong i SM. De körde dessutom inte de två första tävlingarna vilket ytterligare understryker deras prestation.

Markus Theorin/Henrik Söderkvist började bra men efter tre sträckor drabbades de av ett elektrisk fel som gjorde det omöjligt att fortsätta. En bitter avslutning på säsongen för duon och ännu bittrare blev slutet för kartläsaren Carl Eriksson som tillsammans med sin förare Linus Månsson gjorde en ordentlig avåkning. Tack vare säkerhetsnivån på rallybilar och förare klarade de sig oskadda.

Samtidigt som SM-tävlingen i Östergötland avgjordes en deltävling i Bilsport Rally Cup i Gullabo. Då klubben detta år fyller 40 år bytte tävlingen namn från Gullaboknixen till Jubileumsknixen.

Två andraplatser blev de främsta placeringarna för Skillingaryds MK.

Patrik Axelsson följde upp sin DM-seger förra helgen med att genom sin andra plats också säkra segern i Smålands Rallyhistorikers Cup. Verkligen ett framgångsrikt år för C-föraren Axelsson.

Christer och Marie-Louise Westerdahl knep den andra silvermedaljer för dagen i A/B-förare Grupp F. Med det stärkte de också sina möjligheter att avancera från den totala andraplatsen till seger.

Övriga placeringar: Svante Arthursson/Anders Franssom trea i Appendix K76-90 och David Lindström/Jessica Svensson femma i A-förare 2WD. Kartläsarna Emma Lindström och Vincent Johansson fick båda bryta samtidigt med sina förare Karl-Erik Forsman, Botkyrka och Fredrik Karlsson, Anderstorp.

Annons

Nästa tävling för klubbens förare är Sydsvenska Rallycupens Mästarmöte i Älmhult den 15 september.