Inför tävlingshelgen på Rudskogen Motorsenter i Norge låg Erik Stillman tvåa i totaltabellen, bakom Jani Hjerppe. Den sistnämndes ledning har nu krympt efter att Stillman vann två av tre race i Norge.

– Det gick jättebra faktiskt och det känns lite extra bra när man åker långt att det går bra. Nu är jag ungefär en vinst efter i totalen.

Under det första sprintracet för helgen var det regnkörning som gällde. Något Stillman inte hade något större problem med.

– Jag är inte den som direkt tycker att det är jobbigt om det börjar regna, jag har aldrig haft problem med regn på så sätt. Det blir så klart svårare och det blir halt, gasar du för mycket så snurrar du ju. Men bilen kändes väldigt bra och det gick jättebra.

Erik Stillman tog hem det första racet och också det andra. I långloppet, det tredje racet, fick han dock ge sig och det blev en andraplats där.

– Jag startade trea där, hade problem med greppet i kvalet och då var det svårt att få ut det sista ur bilen tyvärr. Jag körde upp och var jämsides med ettan in i förstakurvan, men det blev trångt och jag var tvungen att ge mig där – annars hade det förmodligen smällt. Det var onödigt att riskera bilen i det läget, man måste tänka lite smart också, säger fjolårsmästaren Stillman som med två tävlingshelger kvar av den här säsongen siktar på att försvara sin titel.

Annons

– Det kör jag på – det finns inget annat. Det är bara att gnugga järnet nu.

Relaterat: Stillman vill ta guld igen