De främsta åldersklassimmarna från Småland och Östergötland samlades i helgen på Rosenlundsbadet, för att tillsammans med simmare på sex andra orter runt om i Sverige försöka kvalificera sig till ungdoms-SM:s riksfinaler i Stockholm i december.

Så här gick det för JSS-talangerna dag för dag:

Lördag, Äldsta klassen 15-16 år:

Annie Hegmegi segrade på alla sina tre distanser 200 meter fjärilsim, 100 ryggsim och 200 medley. Annie och klubbkamraten Tova Magnusson fick bestiga prispallen i äldsta flickornas tävlingar. På herrsidan var det Job Sanders stod för medaljerna när han blev tvåa på 1 500 frisim.

Mellanklassen 14 år:

Gabriel Eriksson tog två segrar och en andraplats med finfina sänkningar av sitt personliga rekord. På 400 medley och 200 frisim fick han sällskap på prispallen av klubbkompisen Max Grubesic.

Yngsta klassen 13 år och yngre:

Leopold Grinnemo och Anton Hegmegi dominerade de flesta grenarna i yngsta klassen med simningar långt under sina tidigare personbästa och ett flertal segrar och pallplaceringar.

Lagkapper:

JSS-simmarna simmade hem segern på två av fyra lagkapper samt knep andraplatsen på övriga två. Noteras kan att i samtliga lagkappslag gjorde simmarna ett rejält lyft utifrån sina individuella prestationer. Herrarna Job Sanders, Eldin Nukovic, Patrik Petkoczi, Peter Jivanov bland de äldre och Anton Hegmegi, Gabriel Eriksson, Leopold Grinnemo och Max Grubesic i yngsta klassen.

Annons

På flicksidan simmade Tova Magnusson, Annie Hegmegi, Natalie Stjärnås och Emmie Davis långt under sin normala kapacitet, precis som Ida Rudelius, Moa Holmquist, Nora Rogö och Wilma Svensson bland flickor 14 år och yngre.

Söndag, Äldsta klassen 15-16 år:

Jönköpings Simsällskaps Annie Hegmegi segrade även under söndagen på alla sina distanser 100 fjärilsim, 200 ryggsim och 400 medley. Herrsidan representerades av Job Sanders som tillsammans med Peter Jivanov var medaljörer på 100 frisim respektive 100 m fjärilsim.

Mellanklassen 14 år:

Gabriel Eriksson krossade sina personliga rekord gång på gång. Segrar på 200 ryggsim och 200 medley samt ett silver på 200 bröstsim blev dagens facit. Max Grubesic skuggade Gabriel med bronsmedaljer 200 ryggsim och 200 bröstsim. Ytterligare två silvermedaljer blev det på 200 och 800 frisim. Flicksidans Wilma Svensson simmade bra och knep en bronsmedalj på 800 frisim. I bröstsim blev det medalj till Nora Rogö på långa bröstsimsdistansen med 2.44,65.

Yngsta klassen 13 år och yngre:

Leopold Grinnemo och Anton Hegmegi fortsatte sin framfart i tävlingsbassängen med simningar långt under sina tidigare personbästan och ett flertal segrar, pallplaceringar och kvalificeringar till riksfinalen. På flicksidan överraskade Alba Arberg stort med en silverplacering och ett stort personligt rekord på 400 frisim .

Lagkapper:

JSS-simmarna simmade återigen riktigt bra. Seger för både äldsta och yngsta herrlaget samt en seger och en andraplats för flicklagen. Alla lagkappssimmarna gjorde, precis som under lördagen, ett rejält lyft utifrån sina individuella prestationer.

Det blev en lyckad tävlingshelg för JSS. En helg som, förutom många medaljer, personliga rekord och pallplaceringar, resulterade i 39 kvalificerade starter till riksfinalerna i Stockholm.