Patrik Johnsson körde bäst av JKC-förarna och slutade på pallen i klassen Formel Mini. Han svarade för riktigt stabil körning med en tredje och sjunde plats i kvalheaten och sedan en andraplats i både förfinal och final och han satte även snabbaste varv i båda finalerna. Han hade endast 0.1 sek upp till segraren.

William Laurinen och Felipé Ahlgren körde också bra med en nionde respektive 14:e plats i samma klass.

I den yngre klassen Formel Micro hade JKC många förare som gjorde bra ifrån sig. Emil Laurinen körde bäst och slutade på en nionde plats tätt följd av Alx Fredsson på en elfte plats. Därefter slutade Anton Magnusson på en 17:e plats, Olle Crona på en 21:a plats och Kevin Svensson på en 26:e.

Annons

I klassen Senior 125, som också den kördes under lördagen, gjorde Pierre Karlsson en mycket stabil insats i tuff konkurrens med sin fina åttonde plats i finalen.

Söndagen bjöd på sol och vårkänslan infann sig lagom till finalerna. Under söndagen kördes klasserna Junior 60, Junior 125, Rotax Max DD2 och KZ2.

I junior 60 så lyckades Caspian Hagman bäst med sin sjundeplats. Detta var Hagmans tredje tävling för året då hans uppladdning inför säsongen började redan i februari och mars med två tävlingar i Italien. Neo Rocksjö som även tävlar i J60 slutade på en 21:a plats.

Klassen Junior 125 bjöd på helgens största startfält och därmed också mycket hård konkurrens. JKC-föraren Oliwer Sjögren gjorde en verklig kämparinsats och körde in på en 23:e plats till slut. Sjögren hade fart kring topp 10 men tvingades bryta ett heat på grund av påkörning och fick sedan kämpa resten av dagen.

Kartingklubbens nya ordförande Patrik Sigurdh gjorde comeback i klassen Rotax Max DD2 efter att ha kört KZ2 i två säsonger. Sigurdh hittade mer och mer fart under dagen och närmade sig topptiderna i fältet och slutade till slut på en sjätte plats.