JSS började bra redan i den allra första grenen som gällde C-juniorer och flickor på en meter. Det blev svensk dubbelseger genom Amanda Lundin, SPIF, och JSS debutant Meja Palmér. Slutpoängerna blev 253.25 respektive 247.45 p vilket innebar en fin silverplats för Palmér.

Emma Gullstrand inledde sin tävlingshelg på tre meter svikthopp i flickor A helt utmärkt. Gullstrand tog en klar seger med poängen 423.40. Närmast efter också svenskt genom Hedda Nordstedt, MKK, med 370.75.

I damernas seniortävling på tre meter blev det spännande. Lite blandad hoppning av damerna och inför sista omgången skilde det mindre än fem poäng mellan de tre i toppen. Längsta strået drog Gullstrand, som vann titeln med 270.50 poäng, före Finlands Nea Immonen med 269.25 och Norges Helle Tuxen med 257.70.

Herrarnas enmeterstävling kom att bli av samma karaktär. Inför sista rundan var det Finland i topp med Jouni Kallunki före Sverige och JSS Vinko Paradzik. Det var Paradzik som höll bäst bäst och blev nordisk mästare med 338.25 före Finlands Kallunki med 325.25.

Emma Gullstrand och Vinko Paradzik var Sveriges par i Team Event-grenen, som kvalitetsmässigt kom att bli den bästa. Grenen innebär att en manlig och en kvinnlig hoppare tillsammans utför en tävlingsserie som omfattar sex hopp där varje hoppare måste utför minst ett plattformshopp och minst ett svikthopp från tre meter vardera. Paradziks bästa hopp var tyska hoppet med tre och en halv volt från tio meter som gav 76.80 p medan Gullstrands toppnotering kom efter två och en hal baklänges volt i pik från tre meter – 67.50 p. Klar seger för JSS-paret med mycket goda 366.75 före finska teamet med 319.50 och Danmarks team med 285.20.

Annons

Efter en andra dag med träning, vila och hejaramsor blev det en lika fin sista som första dag för JSS-hopparna. Emma Gullstrand fortsatte som hon började, denna dag på enmeterssvikten där det i A -klassen blev seger på goda 383.55 p.

Damernas avslutande enmeterstävling gav Emma hennes fjärde individuella guld med 266.40.

I tävlingarnas allra sista gren, herrarnas höga hopp, bjöd Vinko Paradzik på en fin föreställning från tio meter. Seger med 401.40 p och väldigt nära att snitta 70 poäng per hopp i tävlingsserien. Sammanlagt tog JSS NM-representanter sju guld och ett silver.