Bilen som stals stod parkerad utanför ett hus i nordvästra delarna av Värnamo. Det är inte vilken bil som helst utan det handlar om en svart Mercedes AMG GLE 63 S av årsmodell 2016.

– Bilen stod på garageuppfarten och tillgreppet ska skett vid ett-tiden på natten enligt anmälarens uppgifter, berättar Tomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i Jönköpings län.

En ny sådan kostar runt en miljon kronor och ägaren hade bara haft sin bil i runt tre månader. Enligt anmälarens uppgifter ska bilen också vara värd 1,2 miljoner kronor.

Annons

”Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha uppgifter att lämna om stölden. Tipsa polisen på 114 14”, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi har efterlyst bilen i våra register. Det går ut till hela Sverige, så kontrolleras bilen av någon polispatrull ser man direkt att den är stulen, säger Agnevik.

Senast natten till måndag stals utrustning ur ett flertal BMW-bilar i Värnamo och polisen misstänkte då att det rörde sig om en liga. Några spår efter gärningsmännen till den senaste stölden finns i skrivande stund inte.

Eftersom nattens inbrott är i samma delar av Värnamo utesluter inte polisen att händelserna kan ha med varandra att göra.

– Det är för tidigt att säga i nuläget men givetvis går det inte att utesluta.