Huset, som ligger i Örnhult utanför Brandstorp, har sju rum. Det är stora sällskapsytor och tre-fyra sovrum. Boytan är 368 kvadratmeter och det finns dessutom ett annex på 100 kvadratmeter samt dubbelgarage.

Det hör inte till vanligheterna att liknande objekt kommer ut på marknaden i Habotrakten.

— Nej, de växer inte på träd, säger Johan Sethberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån som har hand om försäljningen.

Annons

Utropspriset på villan som byggdes 2007 är precis under sju miljoner kronor. En prislapp som kan begränsa antalet potentiella köpare något.

— Precis som med alla sådana här lite dyrare objekt så tar det ofta lite längre tid att sälja. Prislappen är ju där den är, säger Johan Sethberg som anar att slutpriset kommer att landa runt utgångspriset.

Den första öppna visningen av huset på söndagen besöktes av tre familjer, och fler öppna visningar är planerade. Johan Sethberg tror att huset kan locka ett brett spann med potentiella kunder.

— Det kan passa allt från barnfamiljer till de som har nått pensionsåldern, även om det är jättestort. När vi sålde villan i Trånghalla var köparna i 65-årsåldern, säger han och refererar till en lyxvilla som hade utgångspris på 20 miljoner kronor.

Även huset i Brandstorp ser lyxigt ut och mycket av byggmaterialet både inne och ute är massiv ek från den egna tomten, som är två hektar stor. På mäklarbilderna ser man att huset omges av skog och grönytor.

— Men huset är ännu bättre än på bilderna, man måste nästan uppleva det, säger Johan Sethberg.