— Det är en enorm klapp på axeln, det är en bekräftelse på att det vi gör är rätt, säger Caroline Larsson.

Fakta: Luxury Travel Guide

Det brittiska resemagasinet vänder sig till välbärgade resenärer och affärsresenärer. De..

Fakta: Luxury Travel Guide

Det brittiska resemagasinet vänder sig till välbärgade resenärer och affärsresenärer. Det kommer ut i fyra editioner och täcker samtliga världsdelar.

Varje år koras vinnare i olika klasser för varje land. Hotel Amalias hus har utsetts till "Luxury meeting & conference centre of the year 2016".

För några år sedan tog hon över hotellet efter sina föräldrar som startade Hotel Amalias hus 2003. Nu driver hon hotellet tillsammans med sin sambo.

Det var i höstas som hon blev glatt överraskad, när hon fick besked om att hotellet var nominerat. I förra veckan stod det klart att de vunnit sin klass.

Välkända namn

Bland de tidigare vinnarna i Sverige finns land andra Berns i Stockholm och Hotel Tylösand.

— Förhoppningen är att fler ska uppmärksamma oss. Det sätter Gränna på kartan, säger Caroline.

Den speciella nisch som de siktat in sig på kallas för boutiquehotell eller livsstilshotell, det är små exklusiva hotell som satsar på service och upplevelser.

Ofta är det ledningsgrupper från storföretag som väljer att förlägga sina konferenser där, dessutom har de helggäster som vill ha en hotellupplevelse utöver det vanliga.

— De senaste åren har vi satsat jättemycket på att utveckla konferensdelen. Nu har vi helt andra möjligheter. Det är en marknad som vi inte var på tidigare.

För många av gästerna är det hotellet som är målet med resan, att Gränna är vackert i sig är bara ett extra plus i kanten.

— Vi satsar på exceptionell och personlig service, vi vill verkligen lämna ett avtryck.

Noggranna

Caroline Larsson nämner att både hon och sambon är detaljnördar och att de lägger ner mycket tid på att spana efter föremål som passar in i inredningen. Råvarorna till köket kommer från lokala producenter.

Under det senaste året har receptionen renoverats och det har skapats ett nytt rum, nu har de 20. Mer än så kommer hotellet inte att växa.

Tack vare satsningen är de inte lika beroende av turistsäsongen, de kan ha fler anställda året om. Vintertid har de två anställda på heltid förutom Caroline och Per. Det är ofta fullbokat och 2015 har varit deras bästa år hittills.