Magnus Carlsson har en hektisk vår. Förutom att han åker land och rike runt för att uppträda håller han på att släppa nytt och förbereda sig inför sommaren.

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Afterwork med Håkan Eng sänds på jp.se, Jnytt.se, smalanningen.se, vn.se, smt...

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Afterwork med Håkan Eng sänds på jp.se, Jnytt.se, smalanningen.se, vn.se, smt.se, smalandsdagblad.se, vetlandaposten.se falkopingstidning.se, vastgotabladet.se skovdenyheter.se skaraborgslanstidning.se och tranastidning.se varje fredag 16.30.

Var? Programmet sändes från Harrys i Jönköping 27/5. Gratis inträde för livepubliken. Under våren turnerar programkonceptet runt mellan olika krogar i Småland och Skaraborg. Nästa gång sänds programmet från Grenna Hotell.

Mer? Du kan önska låtar eller skicka in din aw-bild genom att instagramma oss med #awmedeng. Vi kan komma att publicera bilderna i direktsändning. OBS! Du måste ha en öppen instagramprofil.

— I söndags släppte jag en ny singel "Ge mig sommar". Sedan är jag med i Diggilooturnén för fjärde året i rad. Det är mycket repetitioner just nu, det är ju en mastodontproduktion.

Kan du berätta mer om din nya singel?

— Det är Thomas G:son som även skrev "Möt mig i Gamla Stan", den går lite i samma stil men är sommaradderad. Det är sommarfeeling och fotbollskörer, det är nog lättast att beskriva den så. När det är så mycket sport på gång i sommar så tyckte jag att det var kul att koppla ihop det.

Annons

"Ge mig sommar" är Magnus bidrag till sommarlåtsfloran i år. Men när han ska välja sin favorit bland sommarlåtar blir det ett kanske lite otippat val.

— "Turistens klagan" med Cornelis Vreeswijk. Men det är nog för att min mamma spelade den för mig när jag var liten. Hon gillade att barnen skrattade så härligt. Så det är verkligen barnsommar för mig.

Magnus är för övrigt en av de som har varit med flest gånger i Melodifestivalen. Hela åtta gånger, bara tre ifrån Ann-Louise Hanson som har varit med oftast. Och han stänger inte dörren för medverkan även i framtiden.

— Det tog ett tag efter "Live Forever" att få upp ångan igen. Men när jag fick höra "Möt mig i Gamla Stan" var det bara att köra. Det är värsta klyschan ever, men om rätt låt kommer så är det bara att köra.

Vad är viktigast för en bra schlagerlåt?

— I min värld är det att den är direkt. Sedan måste man kunna stå för den, för man kommer att ha med den resten av sin karriär.

Vad lyssnar du helst på under en after work?

— Det är det som är så roligt när man jobbar som musiker att det är så skönt när det bara är tyst. Man känner sig nästan lite gammal när man ber folk att sänka volymen, säger Magnus och skrattar innan han fortsätter:

— Men det är lite som en omstart. Efter det kan man gå ut och ha kul.

Här är programmets alla gäster som medverkar i program #15:

Magnus Carlsson

Joakim Ramsell

Magnus Tengby

Anders Möller

David Lexholm

Jesper Trodal

Joakim Karlsson

Gunnar Emanuelsson

Anna Wickert

Efren Oliva

Maria Thelin

Oscar Claesson

Ivan Matic

Jonas Vogel

Jon Espeset

David Ullström

Tina Gardestrand

Caroline Ylenstrand

Felix Sögaard

German Glovnja

Jonas Almkvist