LÄS MER: Strandberg: ”Sjukt dåligt bortafacit, HV71”

LÄS MER: Johan Hult och Johan Davidsson stannar

LÄS MER: Här är spelarna som kan lämna HV

När Martin Thörnberg drog på sin en onödig utvisning i den tredje perioden gjorde Örebro 3-2-målet. Några minuter senare gjorde Närkelaget 4-2 som blev matchavgörande. Därefter var den inte mycket som stämde för HV71 och Örebro kunde till slut vinna komfortabelt.

— Jag är nöjd med de första 40 minuterna. Men de får några olyckliga mål samtidigt som vi inte riktigt är där. En tung förlust, säger Johan Lindbom.

HV:s förutsättningar inför matchen försämrades när laget drabbades av ytterligare ett bakslag. Chris Campoli insjuknade under lördagen och kunde, precis som Mattias Tedenby, inte spela mot Örebro på grund av magsjuka. Därmed fick Niklas Hansson gå in i förstafemman tillsammans med Adam Almquist.

— De har någon slags magsjuka. Båda två är dåliga i magen, säger HV-tränaren.

Nu gör Jönköpingslaget allt för att inte sjukdomen ska spridas vidare.

Annons

— Vi försöker vi göra allt vi kan, med handsprit och servetter för att det inte ska spridas vidare. Men det är omöjligt att stoppa det helt, flertalet av spelarna har ju barn.

Sedan tidigare är Erik Christensen skadad. Han spelade inte mot Örebro.

Men nu är i alla fall Mattias Tedenby på bättringsvägen.

— Jag har varit magsjuk. Men nu mår jag bra och är frisk och kry, säger Tedenby som hoppas kunna spela på tisdag mot Växjö.

— Jag har känt mig bra i två dagar nu och var bland annat på isen i dag (söndag). Nu är det bara att hoppas att sjukdomen inte sprider sig vidare.

Hur ska ni stoppa det?

— Det gäller att stanna hemma om man känner sig dålig. Att sprita händer är en annat alternativt för att få stopp på det.

I och med förlusten skiljer det hela elva poäng upp till en direktplats till slutspelet. Det finns tolv poäng kvar att spela om vilket betyder att det finns en teoretisk chans att ta en placering bland de sex främsta. Men då ska allt gå HV:s väg.

— Vi ger inte upp den möjligheten. Samtidigt måste vi tänka på hemmafördelen. Det är bara kämpa på. Vi kan inte ta en veckas semester, säger Johan Lindbom.

SHL