Jönköpings-Posten

Annons

Majas nyårshälsning blev ett uppvaknande – nu slutar hon låtsas

Majas nyårshälsning blev ett uppvaknande – nu slutar hon låtsas

”Glad. Alltid glad. Alltid glad.” Maja Björkebäck säger det just så, upprepat, när hon ska beskriva hur hon tror att andra ser henne. Och visst stämmer det, på sätt och vis. Men det senaste året har lärt henne att inte alltid visa upp bara den sidan - utan våga visa sig ledsen. 2017 var det kanske värsta året i hennes liv.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

”Jag har fått erbjudanden om porrfilm – lika många gånger har jag sagt nej”

Hon har spelat rymdkatt och vampyr i Hollywood, varit i ropet som foto chic eldgudinna i Änglarnas stad. Men ”pojkflickan” har långt ifrån fallit alla i smaken. Historien om Jönköpingstjejen Sara Hedgren handlar om att se möjligheter, köra sitt race, ”all in”.

Därför behåller Fatema, 20, slöjan: ”Den blir ju en symbol mot den här sexualiseringen”

Studierna på Jönköping University går jättebra. Nästa termin åker Fatema Abdulkadir till Kina på utbyte och framtiden ser ljus ut, för en mångspråkig student med ambitioner som hennes. Men - vi ses för att prata om slöjan hon döljer sitt hår med. Något vi inte borde.

Therese om svenskarnas rasism: ”Att alla var tysta gör mer ont än attacken"

Medan mörkret sänker sig utanför hennes köksfönster och teet i koppen på bordet framför kallnar, berättar Therese Kodjo, 23, om svensk rasism. Om att bli kallad saker, att inte våga skaffa barn i det här landet och om att känna ett ”vi” med dagens nordafrikanska slavar.

Harry Franksson: ”Jag vill inte framstå som präktig”

Första gången undertecknad träffar Harry är utanför Månsarps församlingsgård. Det är kyrkoval och rutinbevakning. In, ut. Det är också efter kontorstid (även för en reporter) och jag har två små barn i släptåg.
Men vi fastnar i dörren.

”Det är Cable guy-varning på mig”

Skräckfilmer hjälpte henne att bearbeta känslor som barn. I dag tror hon att alla blir mer empatiska av film. 2018 förser Helena Sandberg och kollegorna Jönköping med en festival för det rörliga mediet. Igen.

Begravningsentreprenören: ”Jag plockar ögonbrynen”

Begravningsentreprenör i folkmun, representant, officiant, solist till yrket. Möt Lennart Axelsson, en solig man i det absoluta mörkrets närhet.

Davidsson: "Jag har absolut bemött föräldrar fel"

Han drev på för att slopa "toppningen" i HV71. Samtidigt tycker han att önskan att tävla är en utmärkt anledning att ägna sig åt ishockey. Hur går det ihop?
Vi träffade Christoffer Davidsson för ett öppenhjärtligt samtal om prestationshets, pappas hårdhet och de eviga jämförelserna med Johan.

Tung förlust i Toyota Cup-finalen för Husqvarna FF

Det här har inte varit Husqvarna FF:s höst.
Först missade laget en kvalplats till division 1 i sista omgången och på torsdagen blev det finalförlust med 2–3 mot Räppe i Toyota Cup – efter förlängning.

Önerud ensam kapten på isen: ”Blir något extra snack med domaren”

Martin Thörnberg var petad. Precis som Christoffer Persson.
Då var Simon Önerud lagets enda kapten på isen i Malmö.
– De betyder mycket trots att de inte var med här idag, säger Önerud.

Alnefelt en hyllad och utpumpad HV-målvakt efter segern

Lovorden om Hugo Alnefelt haglade i Malmö Arena på torsdagskvällen.
HV-målvakten var rätt nöjd själv men kanske framför allt trött.
– Det var en rejäl utpumpning här i dag, det är så varmt här inne också, säger han efter sin matchvinnande insats i straffläggningen.

Tvåmålsskytten Kinnvall inte helt nöjd: ”Det är för dåligt”

HV-backen Johannes Kinnvall dundrade in två mål mot Malmö redan i första perioden och HV vann till slut efter straffar men Kinnvall var inte helt nöjd trots segern.
Hör hans tankar om matchen i tv-klippet ovan.

Sjöblom: En drömsits – eller en riktigt knepig situation

Konkurrensen i HV71 är stenhård just nu.
Inte ens en HV-ikon som Martin Thörnberg går säker och det är väl precis så det ska vara.
Det blev ju dessutom seger mot Malmö, om än efter straffar.

Vild upploppsstämning när Nina Noreskär intar Österängens konsthall

På kort tid har Nina Ölund Noreskär ställt ut på Vandalorum och Österängens konsthall. Sara Arvidsson har besökt båda utställningar och imponeras av hur konstnären tar vara på lokalens egenhet och förstärker den.

Så blev utlåning av fritidsprylar trendigt

Det började med att en diakon i en liten ort i Värmland lånade ut sport- och fritidsprylar till invånarna. Sex år senare är Fritidsbanken ett etablerat begrepp i hela landet och inom kort öppnar den fjärde i Jönköpings län.
– Jag hoppas att det här inte bara är en trend utan ett koncept som lever vidare, säger Hasse Öberg, vid Fritidsbanken i Gislaved.

Klartecken för höghuset vid Lasarettsparken

Stadsbyggnadsnämnden Jönköpings kommun sade på torsdagen ja till byggandet av det nya höghuset vid Lasarettsparken och Science Park.
— Det var en enig nämnd, säger ordföranden Anders Samuelsson (C).
Artikel 2 av 16
”Jag har fått erbjudanden om porrfilm – lika många gånger har jag sagt nej”
Tillbaka till startsidan