Malin Andersson inledde sig tränarkarriär redan som 20-åring, då i Lugi Handbolls ungdomsverksamhet.

FAKTA: Malins tränarkarriär

Malin Andersson inledde sin tränarkarriär i Lugis ungdomsverksamhet, där hon var tränare f..

FAKTA: Malins tränarkarriär

Malin Andersson inledde sin tränarkarriär i Lugis ungdomsverksamhet, där hon var tränare för både A-pojkar, B-pojkar och B-flickor.

2014 fick hon jobb på ett handbollsgymnasium i Alingås - men efter ett år där gick flyttlasset till Jönköping.

Då tog hon över Hallbys B- och juniorlag för herrar i två år, och under det senaste halvåret har hon haft ansvaret för Cyrus/Bankeryds A-pojkar.

Och nu, sju år senare, står det klart att hon är den första kvinnliga huvudtränaren för ett elithandbollslag för herrar när hon tog över Stockholmslaget IFK Tumba.

Annons

— Att det är historiskt är inget jag har funderat över men klart att det är smickrande. Men jag har gått in i den här världen för att vara en handbollstränare, inte för att vara en handbollskvinna, säger Malin.

När fick du förfrågan från Tumba?

— För tre veckor sedan, lite sent egentligen men de hade väl inte hittat rätt person.

Var det ett självklart val att tacka ja?

Faktiskt inte. Jag trivdes riktigt bra i Cyrus/Bankeryd och det var tufft att behöva lämna pojkarna. Men nu kliar det i fingrarna för att sätta igång med grabbarna i Tumba, jag vill bara komma iväg och längtar redan till premiären, säger 27-åringen och förklarar vad det är som har gjort att hon har nått en sådan framgång på så kort tid.

— Jag har en fruktansvärd drift, jag vill alltid vara bäst. Handboll är något som jag tycker är förbannat roligt, och när man känner att talangen finns i det man håller på med blir det extra roligt. Jag har ett stort fokus, en stor målmedvetenhet, detta är något som jag verkligen går in helhjärtat för.

När går flyttlasset mot Stockholm?

— Försäsongen startar om två veckor, så då hade det varit bra att vara på plats.