Moderaterna genomförde under helgen en valstämma för att utse kandidater till region- och riksdagslistor.

— Alla beslut togs med stor enighet. Om de inte var helt enhälliga, så var det i alla fall med en stor majoritet, säger Gottlieb Granberg, förbundsordförande i Jönköpings län.

Malin Wengholm toppar regionlistan för valkrets Jönköping-Habo-Mullsjö. På andra plats följer Eva Nilsson, Mullsjö, och på tredje plats återfinns Thomas Bäuml från Jönköping. Sedan följer Gun Lust från Skärstad och Carl Johan Lundberg från Bankeryd.

— Det känns bra att stämman har tagit ett beslut och satt ihop ett lag som alla kan stå bakom, säger Gottlieb Granberg.

Annons

Stämman har i stort sett följt nomineringskommitténs förslag på kandidater för regionlistan.

— Lite diskussion var det, så brukar det ju vara.

Däremot har tre personer avsagt sig sina platser. Peter Lundwall, Sotiris Delis och Maritha Josefsson var föreslagna av nomineringskommittén, men de har meddelat att de inte är intresserade av att vara med på listan för regionvalet. Sotiris Delis hamnade nyligen utanför riksdagslistan.

— Jag hörde att det var tre personer som avsagt sig. Varför, det vet jag inte, säger Gottlieb Granberg.

Vilka platser på listan hade de enligt förslaget?

— Det vet jag inte.

Sotiris Delis har varit moderat riksdagsledamot sedan valet 2014. Tidigare på valstämman placerades han utanför Moderaternas riksdagslista, där Malin Olsson fick tredjeplatsen bakom Mats Green och Helena Bouveng.

Trots inbördes strider i partiet under den senaste mandatperioden är Gottlieb Granberg optimistisk inför det kommande valet.

– Nu går vi ut och tar valkampen på alla nivåer i politiken. Vi har satt ihop ett starkt lag som kommer att visa att Moderaterna är ett parti som även i fortsättningen kan ta ansvar genom att fatta kloka och genomtänkta beslut på alla nivåer för medborgarnas bästa, säger Gottlieb Granberg.