Under gårdagen var nyheten ute på alla medier i länet; tidningar, tv, radio och webb. ”Bilist fick sladd – bilen krossad av tåget”, stod det i tidningen, medan vi på webben berättade att ”Tåg rammade bil – föraren slängde sig ut”.

I går tog hon ledigt. Och det var inte bara för att titta till bilen och hämta det bagage som hon inte fick med sig.

– Det står i rapporteringen att jag klarade mig oskadd, men i dag åker jag ändå till läkaren på grund av smärtor. Dessutom känner jag mig chockad, säger Malin.

Hon berättar om hur hon efter att ha uträttat ärenden i Vaggeryd var på väg hem till föräldrarna i Hok. Strax efter Vaggeryd och en avtagsväg åt vänster är det en lång raksträcka. Där någonstans fick hon sladd i det moddiga underlaget.

– Först tänkte jag på att försöka frikoppla och bromsa för att häva sladden, berättar hon. Sedan när jag märkte att bilen skulle gå ner i diket tänkte jag vidare på att slappna av för att undvika att bli skadad.

Annons

Efteråt kom hon på att hennes lillebror körde av vägen på precis samma ställe ett år tidigare. Det var en märklig olycka på många sätt.

– Jag fattar inte hur bilen kunde gå upp ur diket och hamna på spåret, säger Malin.

Den kanske märkligaste omständigheten är att ett av de endast fyra tåg som kördes på den aktuella sträckan under dagen dök upp efter bara ett par minuter.

– Jag tänkte på att sätta på varningsblinkersen, sedan hörde jag bommarna en bit bort när jag kommit ur bilen. Jag vet inte så här efteråt om jag såg tåget eller inte när jag satt i bilen, säger Malin.

Av den tolv år gamla Renault Clion återstod inte så mycket efter att tåget rammat den på rälsen.

Malin Bergström ringde till föräldrarna i Hok som snart var på plats för att hämta henne. För att lugna vänner och bekanta gjorde hon en kort uppdatering på Facebook för att berätta att hon var välbehållen.

– Men det borde jag kanske inte ha gjort eftersom det tvärtom var många som blev oroliga när de fick veta vad jag varit med om. Samtidigt är jag tacksam över att det var så många som brydde sig, säger Malin Bergström.