På en inte så grön gräsmatta på Visingsö spelade J-Södra sitt allsvenska genrep mot Åtvidabergs FF.

Visingsö var den enda spelbara gräsplanen i regionen och J-Södra ville spela sitt genrep på samma underlag som den allsvenska premiären spelas på.

— Det var lite svårspelat, men det är likadant för båda lagen. Det påverkar ju spelet en hel del när det studsar och så vidare, säger Pawel Cibicki.

J-Södra tog direkt kommandot i matchen men laget hade svårt att skapa de där riktigt farliga målchanserna. En faktor som spelade in var att bollen studsade en del vilket ställde till det då och då.

0-0 stod det i halvtid och Södra skapade egentligen bara en riktigt farlig målchans. Daryl Smylie slog ett riktigt fint inlägg som Viktor Rönneklev fick nicka ostört på. Träffen på Rönneklevs panna var dock inte helt perfekt och bollen gick strax över ribban.

Annons

— Det saknas lite i de avgörande lägena. Vi måste vara lite mer noggranna sista tredjedelen.

Även i andra halvlek förde J-Södra spelet, men målchanserna uteblev. Sammanlagt sju byten gjordes en bit in i andra, det sjunde var dock inte planerat.

Tobias Nilsson hann vara på planen i drygt en minut innan han skallade ihop med ÅFF:s målvakt. Både målvakten och Tobias Nilsson utgick med handdukar virade runt huvudet.

— Det är ingen fara. Det blev några stygn bara, säger Nilsson.

Sista delen av matchen var ingen höjdarfotboll alls. Varken J-Södra eller Åtvidaberg skapade några farligheter och matchen slutade 0-0.

— Inte den bästa insatsen vi har gjort men vi får se det positiva, vi höll nollan. Vi borde kanske ha gjort något mål i dag också.

Det var alltså den sista matchen inför den allsvenska premiären som spelas nästa helg.

— Vi är redo. Vi har jobbat hårt länge nu och nu har vi en vecka kvar att slipa de sista detaljerna, säger Cibicki.

Hur nära är du toppformen?

— Jag är inte riktigt där än. Jag är inte lika rapp som jag kan vara, men förhoppningsvis är jag där jag vill vara nästa helg.