Efter att region- och Habopolitikern Morgan Malmborg deklarerat att han ämnar stanna inom partiet öppnas hans uteslutningsärende på nytt.

— Morgan Malmborgs ärende är nu bortom rimlighetens gräns och nu får det helt enkelt vara slut, säger Magnus Olsson ordförande i SD:s medlemsutskott, MU.

Avser stanna kvar

Det var tidigare i veckan som Morgan Malmborg gick till attack mot partiets pressavdelning. Utöver att säga att informationsansvarig Henrik Gustafsson är olämplig för sitt jobb, hävdade Morgan Malmborg att han aldrig varnats för sina uttalanden.

SD:s presschef Henrik Vinge försvarade Henrik Gustafsson och krävde att Morgan Malmborg lämnar partiet. Till SVT Jönköping klargjorde Morgan Malmborg att han avser att stanna inom partiet.

Annons

Det är enbart medlemsutskottet som kan utesluta en person ur partiet varför det rådde oklarheter under torsdagen om avgångskravet kommer att bli verklighet.

— Det är väl lite som om David Svensson (S) (kommunalråd i Habo reds. anm) kritiserat oss, men det är klart att det är allvarligare när det är internt, sa Olle Moln Teikie, ordförande i SD Habo och Mullsjö.

Ska snabbehandlas

Under torsdagseftermiddagen tog Magnus Olsson kontakt med partisekreterare Richard Jomsof för att diskutera frågan, det resulterade i att Morgan Malmborgs uteslutningsärende kommer att öppnas på nytt.

— Efter samråd med vår partisekreterare Richard Jomshof kommer jag i egenskap av medlemsutskottets ordförande att föreslå att partiet på nytt och i sin helhet ser över ärendet och att det snabbehandlas, säger Magnus Olsson.

På lokal nivå har Morgan Malmborg fått stöd av Olle Moln Teikie som hoppas på en dialog med ledningen. Joakim Lindblom (SD), ledamot i kommunfullmäktige i Habo, vill inte uttala sig om fejden mellan partikollegan och presschefen.

— Jag ger inga kommentarer, säger han.

Inte heller Kenneth Bock, ersättare i Habo kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, vill ge någon kommentar.

JP har sökt Morgan Malmborg för en kommentar