Det var för ett år sedan som projektet inleddes på initiativ av ABF – vilket också kan synas i projektets namn ”Art by friends – ABF”. Fatima Alani blev projektledaren som med stöd från Region Jönköpings län, Husqvarna FF och Skådebanan, skulle se till så att den nya mötesplatsen Smeden skulle piffas upp. Resultatet invigdes idag med många olika tavlor och med en 40 kvadratmeter stor väggmålning som huvudnumret.

— Jag är så nöjd med resultatet och stolt över alla som har jobbat med det här, säger Fatima Alani.

Väggmålningen är ett detaljrikt konstverk på temat framtidsdrömmar. I mitten finns två stora vingar vars fjädrar är en dröm som gestaltats av barn, ungdomar och vuxna. Vingar som ska hjälpa ungdomarna att flyga till sina drömmar, berättar Fatima. Den som varit konstnärligt ansvarig för väggmålningen är konstnären Hussein Maari som själv kom till Sverige under den stora flyktingkrisen för två år sedan.

— Jag har lärt mig väldigt mycket, bland annat svenska. Det känns väldigt skönt att det äntligen är klart, säger Hussein Maari.

På onsdagskvällen invigdes konstverket med musik och sång.

— Jag har jobbat med det här sedan ett år tillbaka och kan knappt tro att det gått så lång tid. Det har varit fantastiskt, säger Fatima Alani.