Johannes Hjertén innebandyfostrades i Tranemo IBK och har spelat i deras A-lag sedan 2006. Men nu är det dags för en ny utmaning för Hjertén. Nästa säsong blir det nämligen spel på allra högsta nivå med SSL-klubben JIK.

I ett pressmeddelande skriver Jönköpingsklubben att Hjertén ”under många år ansetts vara en av de allra bästa målvakterna i division 1 och nu senast i division 2 där man kvalade för avancemang”.

– Väldigt glädjande att Johannes ville hoppa på det här och komma till JIK. Han tränade med oss under hela juni månad och gjorde ett väldigt gott intryck. En målvakt med väldigt vasst närspel och snabb i sidledsförflyttningarna, som dessutom snabbt kom in i gruppen så det ska bli väldigt spännande att få se honom i SSL, säger Alexander Tavs från JIK:s sportgrupp.

Johannes Hjertén om övergången:

– Jag har haft många fina år i Tranemo och kommer alltid vara väldigt tacksam för de åren där jag trivts jättebra, men när chansen dök upp att få testa på spel i världens bästa liga så ville jag hoppa på den utmaningen. Extra kul med spel i just JIK som är en klubb jag har bra koll på sedan innan, jag följde dem en hel del förra säsongen och det är verkligen ett ungt lag med extremt stor potential. Har tränat med dem ett tag redan och det är en riktigt bra grupp med väldigt hög ambitionsnivå så det ska bli otroligt skoj att hoppa på det här tåget.

Annons