U21-landslagsmeriterade Anton Cajtoft, som har Bankeryds SK som moderklubb, kom till J-Södras ungdomsakademi som 14-åring. Han tog med tiden plats i J-Södras A-lag och har spelat både i superettan och i allsvenskan med klubben.

Men han har också haft svåra knäskador. Säsongen 2016 blev det bara tre matcher och säsongen 2018 spelade han inte alls. Målvakten är på väg tillbaka från sin skada och nu står det klart att han blir J-Södra trogen. Klubben meddelar i ett pressmeddelande att Cajtoft har skrivit på ett nytt treårsavtal.

– Det känns jättekul, det gör det verkligen. Jag tycker att det känns spännande inför säsongen 2019. Brännström (tränaren Andreas) kom in här efter sommaren och han har en hel del spännande idéer om hur han vill spela, idéer som jag tycker är väldigt intressanta. Det här kändes rätt helt enkelt, säger Anton Cajtoft till JP-sporten.

Hade du några andra alternativ att ta ställning till?

– Det har funnits intresse under året faktiskt, både i Sverige och utomlands. Men jag kände ganska tidigt att det var J-Södra jag ville köra på.

Vad betyder J-Södra för dig?

– Jättemycket. Jag är ju från stan, har varit i klubben länge och har tagit mig igenom alla led upp till A-laget. Jag har varit med om både roliga och mindre roliga stunder med den här klubben och nu vill jag vara med om att ta J-Södra tillbaka till allsvenskan. Det ska bli kul att vara med på resan från 2019, jag tror att vi kommer att ha ett bra år.

Annons

Hur är din status just nu?

– Bra. Jag har genomgått några tester och har svarat bra på dem. Jag kommer att träna stenhårt framöver för att vara så fit som det bara går i knä och kropp när vi drar igång i januari, säger Anton Cajtoft.

Sportchefen Andreas Jankevics kommenterar, i J-Södras pressmeddelande, kontraktsförlängningen med Cajtoft:

– Vi är glada över att ha förlängt med Anton och att en av våra egna, tidigare akademispelare som så sent som förra sommaren representerade Sverige i U21-EM, väljer att fortsätta sin satsning i föreningen. I Anton har vi en spelare med både ett elitfokus och en professionalism som kommer utveckla honom som spelare till den nivån han har kapacitet för.

Relaterat: Damlag i J-Södra redan 2019
Relaterat: J-Södra: Från succé till fiasko
Relaterat: Duo lämnar J-Södra: ”Har visat stor lojalitet”