Mannen och kvinnan har varit tillsammans i drygt tio år och har en son tillsammans. När det tog slut mellan dem i fjol har mannen flera gånger hotat och misshandlat kvinnan. Han har också fört bort henne till en skog och sagt att hon får krypa naken hem.

Kvinnan har i långa förhör beskrivit hemska händelser som hon har blivit utsatt för. Hon har berättat hur han har skurit henne med en kniv över mage, hotat med att krossa hennes huvud med en skärbräda av marmor, hotat att med att få henne att blöda medan han höll deras son i famnen. Han har också hotat skada hennes familj och vänner, särskilt om hon skulle polisanmäla honom.

Mannen förnekar brottet grov kvinnofridskränkning. Flera närstående till mannen har förhörts om situationen mellan mannen och kvinnan. Flera är oförstående och beskriver honom som en snäll kille som aldrig skulle skada en kvinna.

Som bevisning finns fotodokumentation över skador på kvinnan, bland annat från slag i ansiktet och hur han tagit strypgrepp.

Kvinnan har beskrivit hur hon först varit rädd för sitt liv men att det sedan övergick till att hon blev rädd för att han skulle skada hennes anhöriga.

Mannen åtalas nu för grov kvinnofridskränkning, olaga hot, misshandel och övergrepp i rättssak.