Vet du mer?
Tipsa

Enligt räddningstjänsten inträffade olyckan på en byggarbetsplats i Jönköping. Han fördes till sjukhus med okända skador.

Olyckan ska ha inträffat på A6 i Jönköping i samband med bygget av den nya entrén, enligt polisen. Polisen larmades till platsen av SOS vid klockan 07.42.

Det är ännu oklart hur olyckan gick till, men det är en allvarlig olycka.

– Jag vill inte spekulera i hur det gick till, men det ska ha varit en väldigt hög höjd, det talas om ett tiotal meter, säger Thomas Agnevik på polisen i Jönköping.

Annons

Enligt JP:s reporter på plats har en krisgrupp kopplats in och den leds av Göran Melin från räddningstjänsten.

Strax innan klockan 09 meddelade polisen att mannen har avlidit av sina skador. Under förmiddagen underrättades mannens anhöriga. Den avlidne är i 50-årsåldern och hemmahörande i Jönköpings län.

Olycksplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Polisen håller förhör med olika personer.

Polisen ber eventuella vittnen att kontakta dem på platsen eller ringa polisen på 114 14.

– Vi har avbrutit allt arbete på platsen och har ett kristeam på plats. Vi har både intern och extern hjälp. Detta är fruktansvärt beklagligt, men vi får avvakta polisens och arbetsmiljöverkets utredning. Vi vill verkligen ha svar på vad som hänt. I övrigt kan jag inte ge några kommentarer, säger Anders Bergling, som är Vd på Wästbygg som är totalentreprenör för tillbygget av A6.

FOTNOT: Mer information följer.