Det var under torsdagseftermiddagen som en medelålders man i svart bil tog kontakt med en flicka. Flickan som går på Råslättskolan var på väg till skolans fritidshem för att hämta ett yngre syskon när händelsen inträffade.

— Det var inte på skolområdet utan i anslutning till det och inte heller på skoltid men det gör det inte mindre allvarligt för det, säger rektorn Mats Östholm.

Annons

Flickan sprang in på skolan efter händelsen och var uppskakad och rädd, uppger rektorn. Personalen ringde därefter till polisen. De barn som befann sig ute på skolgården plockades in och personalen ringde upp föräldrarna till de barn som befann sig på fritidshemmet.

— Det är klart att det är jätteallvarligt när okända vuxna människor tar kontakt med barn, säger Mats Östholm.

Information om händelsen har gått ut på Vklass till föräldrarna. Rektorn uppmanar föräldrarna att följa sina barn till skolan, alternativt låta barnen ta sällskap med varandra till skolan.

— Kurator är inkopplad och vi har tagit kontakt med kommunen och säkerhetsansvarig. Vi har tagit vårt ansvar men vi kan inte patrullera på gatorna på Råslätt, säger Mats Östholm.

Händelsen är polisanmäld som försök till människorov. Polisen söker nu vittnen och uppmanar alla som var i området runt Råslättskolan mellan 15.00-15.25 under torsdagen den 14 april att kontakta polisen via 114 14.