Polisen meddelade på fredagen genom sin hemsida att de tog emot ett tips på torsdagen gällande en händelse som inträffade samma morgonen.

När en flicka i tonåren var ute och gick i centrala Taberg blev hon stannad av en man i en bil klockan åtta på morgonen. Mannen frågade då om flickan ville ha skjuts. Flickan sprang då iväg och bilen, som beskrivs som en röd mellanstor bil, körde vidare. Mannen ska vara mellan 60 och 65 år gammal.

Polisen i Jönköping vet inte vad mannen hade för syfte men flickan uppfattade det som obehagligt, enligt polisen.

Åsa Willsund, presstalesperson på polisen, berättar att polisen inte var säkra på om man skulle gå ut med informationen till en början, men valde att göra det på fredagen.

Annons

— Vi var lite osäkra först men sen blev vi uppmärksammade om att det spridit sig på Facebook, att någon hade lagt ut att man ska akta sig för en man.

– Vi vill berätta att det förekommer, nu vet vi ju inte vad syftet var men vi vill förmedla att det inte finns anledning att vara orolig, säger hon.

Det finns ingen misstanke om brott och det har inte gjorts någon brottsanmälan. Finns det någon som har iakttagit något så vill polisen dock gärna ha in tips.

— Vi tror inte att det är någon fara men vi skulle vilja veta vem det är och vad syftet var så vi skulle gärna vilja ha iakttagelser.

Ska kontakta polis omedelbart

Åsa Willsund berättar att det händer att polisen tar emot tips där personer har tagit kontakt med barn och hon berättar att om man har blivit utsatt så ska man kontakta polisen, gärna omedelbart då de har en enhet inom polisen som sammanställer tips som kommer in och då är alla tips viktiga för att se om det kan finnas ett mönster.

— Mannen kan ha haft goda avsikter, det kan ju finnas de som faktiskt vill väl också, men vi rekommenderar ju inte att man hoppar in i en bil med någon man inte känner utan att man gör som flickan gjorde och springer iväg, säger hon och fortsätter:

— Det är bra om föräldrar pratar med sina barn om hur man ska förhålla sig om man blir kontaktad av någon man inte känner, både i verkligheten och på internet.