Under onsdagsmorgonen hittades en man i 50-årsåldern död utomhus i Huskvarna, av en privatperson som sedan ringde till SOS.

– Det är, eller var i alla fall tidigare, avspärrat eftersom mannen hittades utomhus, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen vid klockan 10:45.

Det handlar om ett så kallat oklart dödsfall.

– Och när det handlar om ett sådant dödsfall så ska det utredas av polis. För att det ska kunna utredas måste det finnas en förundersökning och då har vi rubricerat det som vållande till annans död, säger Monica Bergström.

Tekniker har varit på plats.

– Det jag har fått till mig initialt är att man inte har hittat några tecken på att det har begåtts ett brott, men omständigheterna är oklara, säger Monica Bergström.

– Vi har lyckats identifiera mannen, men inte fått tag på anhöriga. Personen är inte hemmahörande i landet, han är en EU-medborgare. Det är därför jag inte kan läsa något om anhöriga, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Det är ännu oklart om ett brott har begåtts eller inte.

– Men brottsmisstankarna har försvagats efter vi gjort en noggrann undersökning. Det finns en hypotetisk risk att dödsorsaken handlar om ett brott, men sannolikt inte, säger Thomas Agnevik.

Nästa steg i brottsundersökningen är att göra en rättsmedicinsk obduktion.

– Om det inte tyder på ett brott under obduktionen, som förgiftning eller andra inre skador som vi inte har kunnat se, kommer förundersökningen med all sannolikhet läggas ned. Men den kommer nog ta någon vecka, säger Thomas Agnevik.

Annons

Ett område i närheten av Smedbyn har spärrats av sedan en man har hittats död. Polisen ska nu utreda om ett brott har begåtts.
Foto: Adam Öhman