Händelsen inträffade väster om Ryd i mars i år. Polisen fick sent en kväll ett samtal från 65-åringen som sett en bil som kört i diket. Han misstänkte då att mannen som körde bilen var påverkad av droger.

Under samtalet med polisen blev den äldre mannen angripen av föraren. Den åtalade ska enligt stämningsansökan ha tilldelat mannen flera slag och sparkar mot kroppen, bland annat genom att stampa och hoppa på mannens huvud.

Allvarliga skador

Polisen fick ytterligare telefonsamtal från förbipasserande och polis och ambulans skickades till platsen. Gärningsmannen kunde gripas på platsen medan 65-åringen fick föras till Länssjukhuset Ryhov med allvarliga skador. Den misstänkte mannen häktades senare.

I stämningsansökan påpekar åklagaren att det funnits en fara för att brottet skulle fullbordas eftersom skadorna kunde lett till dödlig utgång för offret.

Förutom dråpförsök så åtalas mannen för grov misshandel, rattfylleri, ringa narkotikabrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel och hot mot tjänsteman. Mannen ska även ha hotat att skjuta poliserna.