Vid 03-tiden på natten mellan torsdag och fredag hade ett par som bor på Liljeholmen hört mystiska ljud från ytterdörren till sin lägenhet. Genom dörrens titthåll upptäckte de en okänd man som stod utanför och höll på med något.

Mannen som bor i lägenheten öppnade då dörren och försökte konfrontera den okända personen. Vid det tillfället uppstod tumult och personen tog fram en mindre kniv. Lägenhetsinnehavaren blev då rispad med kniven på flera ställen på kroppen, enligt polisen.

Gärningsmannen lämnade därefter platsen och hade på fredagsmorgonen inte kunnat påträffas. Mannen som blev rispad fick föras till sjukhus med ambulans. Skadeläget bedöms inte som allvarligt.

— Det handlar om rispmärken på armar och bröst. Det har inte varit några knivhugg, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Ärendet utreds som grov misshandel. Det är oklart om det finns några vittnen till händelsen utöver den kvinna som är den knivrispade mannens sambo.

— Det var ingen annan person som gav sig till känna när polisen var där. Nu under fredagsmorgonen ska vi höra efter om några grannar kan ha uppfattat något. Vi ville inte väcka dem mitt i natten, säger Mariana Persson.