I mitten av januari öppnade Bageriet sina lokaler på Elmia. Uppdraget till vardags är att förse konferenser och event samt alla mindre fik i Elmias lokaler med bröd, bullar och kakor. Man bakar även till FC-gruppens restauranger Spira, Guvernören, Sajens, Vy och Arken.

Så ser en vanlig dag ut.

Under en mässdag är schemat lite annorlunda. Då ska även Bageriets eget fik fyllas med godsaker för mässans utställare och besökare.

Under torsdagen var det dags för nära 1 000 elever att delta vid årets UF-mässa och Anna Fagerström med kollegor fick chans att testa verksamheten i skarpt läge.

– Det är tur att jag är van vid att ha mycket att göra. Man får lära sig att ta det lite lugnare på mässfria dagar.

Bagarna har redan stött på en del pucklar. Frysen räcker inte till och man fick omgående dubbla beställningen av plåtvagnar.

– Det är mer än jag trodde att det skulle vara, det är fullt upp hela tiden, det känner jag, säger Fagerström.

Marian Melander Jamil, Robert Pedersen och Anna Fagerström utgör teamet bakom FC-gruppens Bageriet.
Foto: Karin Björserud

Än så länge är de endast tre som jobbar i bageriet. Anna Fagerström och hennes kollegor Marian Melander Jamil och Robert Pedersen.

– Jag har redan börjat ringa in extrapersonal, säger Anna.

Frallor, bullar, kakor, muffins och signaturbakverket Elmialimpan bakas på närproducerade råvaror, i den mån det går.

Annons

– Min specialitet är egentligen tårtor men det gör vi inte här än. Det är något vi kan utveckla men det blir nog först om ett år eller så, berättar bagerichefen.

Nu närmast väntar Bomässan vilken Fagerström ser lite som ett körtest inför den mässan som lockar flest besökare, motormässan under påskhelgen.

– Den största utmaningen är att klara av allt, och det gör vi. Jag tror det här kommer att bli stort, avslutar Fagerström.

Relaterat: Elmias vd: "Vi vill bli världens grönaste mötesplats"