Vita, röda och rosa blommor ligger runt tre fotografier. En tröja hänger i en lyktstolpe intill, som också ger stöd åt en hockeyklubba. Kring blommorna står cirka 100 ljus i en halvmåne.

– Det är fruktansvärt det som har hänt. Det är tragiskt, säger Eldin Halilovic, som bor med sin familj intill olycksplatsen.

Det var vid 15-tiden på lördagseftermiddagen som mc-olyckan på Smedtorpsgatan på Egnahem i Huskvarna inträffade. En motorcyklist, en man i övre tonåren, körde in i lyktstolpen och avled av sina skador.

Mannen, som är hemmahörande i Huskvarna, avled på plats, enligt polisen, som inte misstänker något brott.

Senare på lördagen höll Allianskyrkan i Huskvarna öppet för ungdomar, som ville träffas och sörja tillsammans. Terapeuter, sjuksköterskor och läkare anslöt också till kyrkan för att stötta de som hade behov av det.

Varje kväll sedan olyckan har ett stort antal personer besökt olycksplatsen för att visa sin saknad och hedra minnet av den unge mannen.

– Alla är illa berörda av händelsen. Även om man inte har någon koppling till grabben känner man att det är jobbigt, säger Eldin Halilovic.

När JP på onsdagen besökte olycksplatsen stannade Pernilla Nedar, som arbetar i Huskvarna, och tittade på alla blommor.

– Det är så onödigt. Jag har själv en son som är 18. Man blir väldigt illa berörd. Livet kan vara skört, säger hon.

Annons