Många av de 600 starterna i Habo Challenge var även av hög kvalitet. Vad sägs om 14,55 på 5 000 meter av Eksjös Victor Helander, 15,75 av Huddinges Frida Åkerström i damernas kula, 46,08 i spjut av Habos egen Matilda Elfgaard, 58,63 av Hovslätts Hampus Wallin i P17 slägga, IFK Växjös Leo Janén kastade över 48m i diskus för P17  – bara för att nämna några ur den stora skörden av goda resultat.

Hovslätts Filippa Miller vann damernas stavhoppning och var uppe och nosade på drömgränsen fyra meter, utan att lyckas den här gången, men hon visade att höjden finns i kroppen. Segerresultatet blev 3,90.

Ida Nilsson från Hovslätt dubbelsegrade i damernas 100 meter och i längd. Återigen med toppresultat och Ida har fått en fin säsongsöppning.

En annan Ida Nilsson, nämligen Habos 15-åring, segrade på 80 meter.

Filippa Ståhl visade även denna helg att 800 metersformen sitter i då hon storstilat vann 15-årsklassen.

I de yngre klasserna hittade vi de allra framgångsrikaste deltagarna från arrangörsklubben. Habos Theodor Rogö vann det han ställde upp i och slog flera banrekord, Elina Norell vann flera grenar och slog personliga rekord i varje gren och Thyra Qvänstedt vann diskusen och kulan för 13-åringar.

IKHP:s Emma Sandin vann längd och höjd i 13-årsklassen och fortsätter att imponera med sin spänst och fina teknik. Agnes Claesson stod för en stabil insats i kulan.

Annons

Det finns många framtidsnamn i friidrotten. Många reste lång väg för att tävla i Habo Challenge och många var det som satte nya banrekord. Nämnas skall också att det slogs över 250 nya personliga rekord i solskenet ute på Slättens IP i Habo.