Erikshjälpen slår upp sina dörrar klockan 14.00 på torsdagar, då är det redan kö utanför dörren.

– Man måste vara här tidigt så man får de bästa fynden, säger Lovisa Wern Sten som är här på besök tillsammans med Jonatan Rubenson.

– Min mamma är härifrån och de har kvar en stuga i närheten, så vi försöker åka hit varje gång vi är här. Det brukar finnas bra grejer, berättar hon medan de väntar på att dörrarna ska öppnas.

Lovisa Wern Sten och Jonatan Rubenson tycker att Erikshjälpen i Habo är en riktigt bra secondhandbutik.

En annan som tålmodigt väntar är Harry Teahan från Danmark.

– Jag är här med min son medan frun och dottern åkte till naturreservatet, säger han och skrattar.

– Erikshjälpen i Mullsjö är bra, men den är stängd nu, så vi testar den här butiken, säger han och ser ut att vara taggad på att få komma in.

Marie Axmarker har varit ansvarig för butiken i drygt ett år och hon berättar att försäljningen alltid är bra i juli.

– Alla andra secondhandbutiker i närheten stänger på sommaren, därför gör inte vi det, säger hon och skrattar.

På sommaren brukar de även få in mycket då många passar på att rensa på semestern. Men i år har det varit för varmt för folk att orka rensa ut i samma utsträckning som tidigare somrar, berättar Marie Axmarker.

Volontärarbetare i butiken berättar att det alltid är mycket folk men på sommaren är det dessutom många utländska turister som hittar dit. Förutom Harry Teahan och hans son är familjen Holl från Tyskland är några av dem.

Annons

– Vi ser oss omkring lite. Barnen ska nog försöka fixa en present till några kompisar, säger pappa Tom medan mamma Lydia har fyndat en korg och lite andra saker.