Från fredag till söndag kommer människor som gillar att sticka samlas på smålandsgården i Örserum. De 35 anmälda kommer inte bara från Jönköping med omnejd utan även från Kalmar, Tranås och Falköping med mera.

– Det ska bli skönt att bara få sitta ner och inte behöva känna någon stress. Det är roligt att få träffa folk som har samma intresse som en själv, säger Marie Johansson.

– Man lär sig alltid något nytt. Man får också inspiration från de andra deltagarna, det blir som en lyx i tillvaron, säger Ulrika Dukic.

Annons

Marie Johanssons butik, "Virkostickmaja", är öppen för alla som vill komma och sticka. Idén till ett stickläger kom ursprungligen från några av dem som brukar komma till affären och sticka.

– Det var några härifrån som hade varit iväg på ett stickläger som sa att de var något som vi också skulle kunna ha. Jag gillar när det händer saker så jag tyckte att idén var jättebra, säger Marie Johansson.

Vid förra årets läger stickade man tillsammans en filt som sedan såldes på Tradera och pengarna gick oavkortat till musikhjälpen, något som de också ska göra i år.

– Det var någon som kom med idén att vi borde göra något tillsammans och att göra en filt är rätt smidigt när man är många. Folk har fått lämna in rutor som vi sedan syr ihop till en enda stor filt, det enda kravet är att rutorna måste vara 15 gånger 15 centimeter, säger Marie Johansson.

Filten kommer att tas med till lägret och många av gästerna har på egen hand stickat rutor hemma.