Sedan polisen i Värnamo lade ut ett kort filmklipp med poliserna Manne Strand och Patrik Widell på Facebook, har ingenting varit sig likt. Filmen fångades snabbt upp av kvällspressen och nu har den även nått Danmark och tidningen Ekstrabladet under rubriken ”Hvad sker der lige her: Hvorfor flyver betjenten i luften bag sin politibil?”, vilket betyder ”vad händer här: Varför flyger polisen i luften bakom sin polisbil”.

– Vad kul! Det här hade vi inte sett, säger Manne och skrattar.

Mest positivt

Kommentarerna hittills har varit många, och så gott som alla är positiva. Någon passar på att tacka dem specifikt eller polisen i allmänhet för att de hjälpt dem vid något tillfälle och flera uttrycker beundran för deras spänst.

– Någon enstaka undrar ju om vi inte borde jobba i stället, säger Patrik och ler.

– Kul att få så mycket positiv feedback. Det är ju inte alltid man får det, konstaterar Manne.

Till er som undrar om de inte borde ha jobbat i stället, så kan vi berätta att det var precis det de hade gjort vid det här tillfället. De hade stått i en trafikkontroll i tio timmar och även om de hade varma kläder på sig så hade de hunnit bli lite frusna. Det var då de fick idén med ”pausgymnastiken” med full utrustning.

– Den väger väl cirka 15 kilo? säger Manne.

– Ja, det är som att ha på en viktväst, säger Patrik.

Annons

Kräver mod

Flygande armhävningar kan väl inte vem som helst göra?

– Nja, det krävs väl lite styrka och spänst, säger flygande Manne.

– Och man måste våga lite också, inflikar Patrik.

Hur mycket tränar ni?

– Jag tränar lite här i vårt gym, lite hemma och på Friskis & Svettis, berättar Manne.

Patrik kör en hel del crossfit, simning och löpning. I somras ställde han upp i Ironman i Jönköping, vilket förstås krävde en del träning innan.

Hur hinner du träna så mycket?

– Det är många som undrar det. Det gäller att skapa tid. Jag har ju exempelvis ingen tv.

Kommentarer från människor som skrivit att de blivit sugna på att börja träna efter att ha sett deras filmklipp, tycker de därför är extra roliga.

– Det är ju jättekul om vi kan inspirera andra till att röra sig, säger Manne.

– Vi har ju försökt att utmana andra poliser, men det har inte gått så bra, berättar Patrik.

– Vi kanske satte ribban för högt, säger Manne och skrattar.

Man behöver inte utföra lika avancerade övningar som Patrik Widell och Manne Strand. ”1-2 minuters träning på rasten för att få upp cirkulationen är också bra”, säger Patrik.

”Kul att få folk att le lite”, säger Manne Strand som gjorde flygande armhävningar med full utrustning. Varken han eller kollegan Patrik Widell kunde ana att filmklippet från en parkeringsplats skulle få en sådan uppmärksamhet.