För ett tag sedan blev Manuela kontaktad av en man som undrade över adressen till hennes kafé. Han hade rest från Kuwait till Oslo för att besöka den rosaskimrande dröm av socker och smör som Manuela spridit över världen. Manuela bor dock inte i Oslo och hon har inget kafé.

Det är mörkt inne i den gamla textilfabriken. De grova golvplankorna knarrar och det doftar damm och gammalt trä.

Jag öppnar dörren till ett litet rum och välkomnas av rykande supersize-våfflor; det är som att stiga in i ett amerikansk 50-tals kafé.

När Manuela inte är ute och reser i världen, tillbringar hon den mesta av sin tid i sin studio i Habo.

— Vi är snart klara, jag måste bara fota när de fortfarande är varma, säger Manuela på klingande norska och böjer sig över systemkameran.

Hon är noggrann, assistenten Jonna får nya instruktioner och skärmen i fönstret flyttas återigen.

— Varje blogginlägg tar tre timmar att göra, säger Manuela vars fotografier på pajer, cupcakes och bakelser har rönt stor uppmärksamhet.

Fotade med mobil

När hon startade bloggen så fotade hon med sin mobiltelefon.

— Jag kunde inget. Jag googlade och läste om att man skulle fota i dagsljus. Då släpade jag ut alla köksredskap utomhus och stod där och bakade. En vinterdag frös jag jättemycket och då sa min man till mig att jag tror nog att du kan stå vid ett fönster inomhus, berättar Manuela och skrattar åt minnet.

Och så fortsätter Manuelas livsberättelse med den ena fantastiska historien efter den andra.

Annons

— Jag tror inte att något sker av en slump. Gud ger oss alla möjligheter. Det här är min gåva och jag vill inspirera andra att ta vara på sina. Jag har ingen utbildning, hade inga pengar, då insåg jag att min passion var bakning.

Gillat att baka

Manuela har alltid gillat att baka och många gånger har hon fått höra att hon borde starta ett konditori. När livet var som svårast fann hon en stor glädje i att baka med barnen och en dag la hon upp en bild på Facebook.

— Då sa någon till mig att jag borde börja blogga, jag visste inte ens vad det var. När jag googlade hittade jag mest bloggar av unga snygga tjejer som skrev om skönhet, men jag prövade.

En dag såg Manuela plötsligt att det var 10 000 besökare på bloggen, som använde en visp som profilbild.

— Jag trodde att jag fått virus.

Det visade sig att Norges största bloggerska "Fotbollsfrun" hade länkat till Manuelas blogg. Några månader senare vann Manuela titeln: "Norges mest älskade blogg" - på andra plats kom "Fotbollsfrun".

— Jag tror inte att hon länkade mer till mig efter det, säger hon med ett skratt.

Ingen utbildning

Manuela är född i Holland, den tidiga barndomen tillbringade hon i USA och sedan i Norge.

— Jag har ingen utbildning och inget riktigt modersmål, det gör att det tar väldigt lång tid för mig att skriva, men nu har jag en som rättar mina texter.

Hur hamnade du i Jönköping?

— Det är också en tillfällighet, säger Manuela och berättar hur hon och hennes man först flyttade nära den svenska gränsen för att hon skulle kunna se Oprah Winfrey på svensk tv.

— Jag har sett alla hennes program under 18 års tid.

2009 besökte de vänner i Jönköping och Manuela såg ut över Vätterns vatten. Det påminde om uppväxten i Bergen.

— Här vill ja bo, sa jag till min man. Tre dagar senare hade vi hittat vårt drömhus.

MTG