Pierre Engvall spelade i Mora IK förra säsongen och var på lördagen tillbaka på sin gamla hemmaplan med sitt nya lag HV71.

— Det kändes lite speciellt att spela där, det gjorde det. Men när jag kom in i matchen så glömde jag det ganska snabbt, säger HV-forwarden.

Men det blev ingen trevlig återkomst för Engvall. Efter en närkampssituation med Moras Michael Haga grinade han illa – och efter matchen kom ett riktigt tungt besked. En fraktur på nyckelbenet.

— Vi gjorde röntgen här uppe och det bekräftade misstanken att det handlar om en fraktur. Han opereras i Jönköping i morgon (söndag) och är förmodligen borta året ut. Men vi vet så klart mer exakt när operationen är genomförd, sa HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark en kort stund efter matchen.

Annons

Pierre Engvall kunde följa med sina lagkamrater hem till Jönköping och är samlad när han pratar med JP-sporten.

— Nyckelbenet är av, så det känns ju inte helt hundra. Men jag kan inte göra så jäkla mycket åt det nu. Först blir det operation och sedan ska jag "rehaba” så att jag kan komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger 21-årige Engvall, som inte har åkt på någon skada tidigare under sin hockeykarriär.

— Nej, det är den första skadan. Så tråkigt.

HV71-läkaren Jonas Kalman genomförde operationen på söndagsmorgonen.

— Det gick som förväntat. Vi får räkna med att det kommer att ta runt tre månader innan Pierre kan spela igen. Om en till två veckor kan han börja träna övriga kroppen och börja åka skridskor, säger Kalman.

Nu får Pierre Engvall under de kommande veckorna följa sina lagkamrater från läktarplats.

— Det är tufft att sitta på läktaren och kolla, man brukar bli mer nervös där än om man spelar själv. Jag ska göra mitt bästa för att stötta killarna på isen, säger Engvall.

På söndagen meddelade ishockeyns disciplinnämnd att Michael Haga stängs av i tre matcher och dessutom får han 8 000 kronor i böter. Haga fälls för tackling mot huvudet.