Det tog hela sex minuter innan Hallby lyckades spräcka hål på motståndarnas målvakt, och ytterligare sex minuter innan Jönköpingslaget hittade nätmaskorna för en andra gång.

FAKTA: Division 1 Södra

IF Hallby HK - HK S-Hof 22-23 (7-11).

Målskyttar, Hallby Handboll: Sara Ander 6, Madeleine..

FAKTA: Division 1 Södra

IF Hallby HK - HK S-Hof 22-23 (7-11).

Målskyttar, Hallby Handboll: Sara Ander 6, Madeleine Schlosser 5, Elin Johansson 4, Hanna Tolstrup 3, Jenny Jonsson 2, Jenny Larsson 2.

Domare: Adam Nilsson, Samuel Kähler.

Publik: 98.

Efter tolv spelade minuter ledde bortalaget matchen med 6-1 och Hallbys mardrömsstart var ett faktum.

— Jag är väldigt besviken på inledningen. Försvarsspelet var under all kritik samtidigt som vi missade för många lägen i anfallet, vilket har varit ett vanligt problem säsongen igenom. Det är svårt att vända på ett sådant stort underläge, men vi kom trots allt ifatt, mycket tack vare Klara Härnström och Sara Ander, säger Tomas Utterberg.

18-åriga Sara Ander klev fram och visade ett stort mod när hon tryckte sig igenom motståndarnas försvar, men det var den yngsta spelaren i hemmalaget som drog det tyngsta lasset i upphämtningsjakten.

Hallbys målvakt Klara Härnström, 17, gav sitt lag en andra chans i matchen när hon i slutet av den första halvleken verkade omöjlig att få hål på. Men efter slutsignalen var hon inte speciellt nöjd med sin insats i buren.

— Den var stabil men inte mer än så, jag vill ju rädda varje boll.

Med Klara i spetsen stod Jönköpingslaget för en rejäl uppryckning i den andra halvleken, och vid flera tillfällen såg det ut som att Hallby skulle stå som segrare när slutsignalen ljöd.

Men hemmalaget förlorade matchen, trots en heroisk andra halvlek.

Med halva säsongen spelad ser det mörkt ut för Hallbys damer, just nu ligger laget på en nedflyttningsplats.

— Vårt mål är att klara oss kvar i division 1 den här säsongen, för att satsa på en uppflyttning nästa år, säger Klara Härnström.