Socialdemokraterna har bedrivit valrörelse sedan april, men under tisdagseftermiddagen (7/8) drar slutspurten igång i Jönköping. Då besöker utrikesminister Margot Wallström Råslätt, där hon ska knacka dörr.

– Hon kommer att intervjuas av Ilan De Basso och vara tillgänglig för frågor från publiken. Sedan ger hon sig ut för att knacka dörr och berätta om vår politik, säger Simon Johansson, ombudsman på Socialdemokraterna i Jönköping.

Att besöka just Jönköping är en del av Margot Wallströms särskilda uppdrag att representera partiet lokalt och motivera i valrörelsen. Det berättar Simon Johansson, som beskriver besöket som "skarpt läge". Dörrknackningen är ett sätt att komma närmare invånarna.

– Det är vår mest prioriterade metod i valrörelsen. Vi kommer att finnas ute i kommunerna för att knacka dörr, dela ut flygblad, ha valstugor och liknande.

LÄS MER: Valstugan – 70-åringen som håller än

Kommunalrådet Ilan De Basso hoppas att besöket ska markera övergången till ett mer intensivt valarbete.

– Jag känner mig oerhört motiverad. Valrörelsen började ganska tidigt och vi har kunnat mobilisera mycket. Vi har många i våra egna, lokala led som är med i valrörelsen. Nu ska vi få igång alla delar av organisationen.

Annons