Det tog ett tag innan du kunde läsa din JP på andra sätt än på papper, jämfört med andra svenska tidningar, men nu springer vi snabbare än de flesta andra och driver en makalös utveckling mot att bli Sveriges modernaste och modigaste mediehus.

Nomineringen till Årets Dagstidning är ett kvitto på att vi har lyckats. Våra satsningar på, bland mycket annat, mer grävande journalistik, på snabba livesändningar där det händer, på att stimulera samhällsdebatten med #jkpgåsikt, på fördjupad sportjournalistik och på digitala lösningar för att du som läsare ska hitta just det sätt att läsa nyheter på som passar dig, har varit lyckosamma.

Annons

Jag har jobbat på Jönköpings-Posten i nästan 24 år och har förstås fått höra många synpunkter om tidningen genom åren. Som läsare, brukar vi säga, älskar man att hata sin lokaltidning. Det är som det ska. Vi väcker engagemang och får massor av kritik - det gör oss bättre.

Jag blir lika glad varje gång jag hör någon på bussen säga ”Läste du i tidningen att...?”. Man behöver inte ens säga JP, alla vet. Tidningen, det är vi. Hata oss, älska oss, läs oss.

Även inom vår bransch har Hall Medias tidningar, med Jönköpings-Posten som den största, fått klä skott för brist på utveckling och framåtanda. Jag har från branschkollegor fått spott, spe och medkänsla för att jag jobbar just här. Så är det inte längre. I dag går vi i bräschen, tillsammans med många andra, för utvecklingen och framtidstron i mediebranschen. Det här är vår revansch - och i dag är jag bara glad.

I nomineringen står det att den kulturförändring vi har genomgått är närmast sagolik. Sådana ord får mig att glimra av stolthet. Men stoltheten ska även vara din, du läsare som just nu håller en av Sveriges bästa dagstidningar i din hand.