Maja Edlund hade, som hon säger, spelat i AIK ”hela livet” innan hon inför den här säsongen till klivet över till division 1-klubben Brommapojkarna. Där hade hon möjligen blivit kvar lite längre än en halv säsong om det inte hade varit för att pojkvännen Christos Gravius blev utlånad från AIK till J-Södra.

— Jag var med honom nere i Jönköping under den första tiden och började redan då kolla lite vad det fanns för möjligheter för mig att spela här, berättar Edlund.

— Men jag ville gå klart gymnasiet i Stockholm och det har jag gjort nu. När jag väl bestämde mig för att flytta till Jönköping tog jag kontakt med Mariebo.

Kontraktet gäller den här säsongen ut.

— Sedan får vi väl se vad som händer. Vi har inte sett Maja i match ännu, det kommer, men av vad vi har sett på träning ser det väldigt intressant ut. Man märker att hon är bra skolad och hon tar för sig väldigt bra, säger Mariebos sportchef Conny Nilsson.

Annons

Maja Edlund kan med fördel användas som anfallare eller yttermittfältare och beskriver sig själv som ”en snabb ytter med bra avslutningar och bra inlägg”.

— Målet för egen del är att spela så mycket som möjligt, jag vill vara med i varje match. Och jag vill verkligen att vi ska kvala upp, säger MIK-förvärvet.

I övrigt letar Mariebo efter en målvakt. Evelina Stein är långtidsskadad och Evelina Kimmehed, som egentligen hade tänkt sluta, har fått plocka fram handskarna igen.

— Vi har utökat vårt sökområde vad gäller en målvakt och hittar vi en plockar vi in henne, förklarar Conny Nilsson.

Mariebo inleder höstsäsongen borta mot Falköping kommande måndag, leder serien med en poäng före Jitex, som har en match mindre spelad.

Det kommer troligen att bli en stenhård kamp om seriesegern men när Mariebo och Jitex möttes strax före sommaruppehållet var det klasskillnad så Mariebo vann med 6–1.

— Vi visade med kraft och styrka att vi vill vara med och fajtas om den där platsen som vi har varit så nära de senaste säsongerna, säger Nilsson.